Aktuelnosti RS

Kusturica: Prijetnje iz Ambasade SAD karakteristika kolonizatora; Rezolucija ne prepoznaje svjetsko pravo

Slavni režiser Emir Kusturica izjavio je da su najnovije prijetnje iz američke Ambasade da Republika Srpska neće postojati ako dođe do razdruživanja, karakteristika kolonizatora, ali i naglasio da će Srpska opstati.

stakao je da Republika Srpska ima dovoljno potencijala i dovoljno je miroljubiva za pokušaje da se razdruži, jer je vrlo teško pretpostaviti život s nekim ko te optužio za genocid.

Naveo je da je rezolucija o Srebrenici u kojoj se navodi “Srbi” u množini, a ne “Srbin je izvršio genocid” kolektivna osuda koja kao takvu, ne prepoznaje svjetsko pravo.

– Kada se izjavi da neće biti Republike Srpske, to da je čovjek rekao prije 35 godina to bi čak bilo i moguće. Ali, danas se svijet promijenio, živimo u apsolutno promijenjenim uslovima i Republika Srpska će da opstane. Ideja o opstanku Republike Srpske je proporcionalna njihovom nastojanju da vrate film, odnosno sat unazad i da nas vrate u ‘90. godine, ali to uopšte više nije tako. Јavio se novi hegemon u Kini, Rusija je porasla u staru-novu vojnu silu – naglasio je Kusturica.

RTRS