Foča

Kultura i privreda jačaju veze Indije i Foče

20170903233901_244856

Foča – Manifestacija Dani Indije, koja će bogatim programom predstaviti ovu zemlju, biće održana naredne godine u Foči, a osim saradnje na kulturnom planu, biće sagledane i mogućnosti poslovnog uvezivanja indijskih i preduzetnika u RS i BiH.

To je dogovoreno na sastanku nerezidentnog ambasadora Indije u BiH Rahula Čabre sa načelnikom opštine Foča Radisavom Mašićem proteklog vikenda.

– Indija je zainteresovana za saradnju sa BiH, odnosno Srpskom, najviše u oblasti kulture, turizma i privrede. Pored Sarajeva, Mostara, Banjaluke, svoju bogatu kulturu predstaviće dogodine i u Foči, na Svjetski dan joge, koji se tradicionalno obilježava u junu – istakao je Čabra.

Naglašava da postoje potencijali za značajno unapređenje međusobne saradnje dvije zemlje na privrednom planu.

– Najbolji način je da učestvujemo u zajedničkim trgovinskim sajmovima, jer se na taj način najbolje i povezujemo. U Nju Delhiju se svake godine održava centralni biznis forum na kojem učestvuje i BiH, a ohrabriću privrednike iz Foče da i oni učestvuju – rekao je Čabra.

Mašić kaže da je Foča spremna za saradnju sa Indijom na turističkom planu, dok je za privrednu saradnju neophodno uvezivanje fočanskih privrednika.

R. Đ. – glassrpske.com