KopaonikTurizam

Kraljevski planinski ugođaj: Spojite lepo i korisno u ušuškanom kompleksu podno Kopaonika

Krarljevi-Cardaci-Kopaonik-1

 

Kraljevski planinski ugođaj: Spojite lepo i korisno u ušuškanom kompleksu podno Kopaonika

U susret novoj, zimskoj sezoni hotelijeri su spremni: ponovo željno iščekuju goste, nude im raznovrsniji sadržaj, više smeštajnih kapaciteta i bogatije iskustvo u svakom pogledu. Ipak, činjenica je da ih ove sezone čeka i dosta izazova, jer su turisti postali zahtevniji – traže kompletnu, vrhunsku uslugu na jednom mestu, bilo da je reč o poslovnom boravku ili odmoru

Američka studija iz 2020. je pokazala da su gostima, kada je reč o očekivanjima od hotela/apartmana, najvažniji faktori higijena i komunikacija. Na trećem mestu je dobar san. Svakako, zahtevi se razlikuju zavisno od vrste gostiju.

 

[ads1]

 

 

Ako pogledamo poslovne ljude, koji su među najbrojnijom klijentelom, treba istaći da je njima primarna lako dostupna, jednostavna i funkcionalna usluga. Oni nemaju mnogo slobodnog vremena, i cene svaki momenat za opuštanje.

Gde mogu pronaći sve što im treba: prijatno okruženje, dobru uslugu, ukusnu hranu, mir, ali i atrakcije? Jednom rečju, na Kopaoniku. Naša popularna planina vremenom je postala sinonim, ne samo za kvalitetno skijanje, već i za okupljanje biznismena iz cele Evrope. Takva reputacija zahteva i vrhunsku ponudu.

Sada već tradicionalno, sa dolaskom hladnijih dana, Kopaonik postaje epicentar i turistima nudi sve bogatiju ponudu. Ono što je već duže vreme trend u svetu i što se pokazalo kao odlična praksa koja privlači goste, jeste kreiranje „grada u gradu“, ili u ovom slučaju – na planini, tako da gostima u strogoj blizini bude dostupno sve što im treba.

Dakle, ako imate sastanke po čitav dan i želite da vam sve bude na „dohvat ruke“, bukiranjem modernog apartmana u kompleksu „Kraljevi Čardaci SPA“ dobijate džekpot. S jedne strane, možete koristiti prednosti komfornog smeštaja, kongresnih sala, jakog i brzog interneta, dobre ponude hrane i pića, a sa druge strane, kada poželite da se opustite – tu je prelepi SPA centar sa čak tri bazena i dva đakuzija.

U svetu hotelijerstva stalno se dešavaju promene, a oni najinovativniji i najveštiji uvek idu korak dalje, ispipavajući „puls“ tržišta i potrebe gostiju u 21. veku. Iako su mnogi predviđali da će, nakon korone, poslovna putovanja pasti u drugi plan – to se nije desilo. Štaviše, javlja se jača potreba za sastancima uživo i razmenjivanjem ideja na velikim skupovima. Stoga, ne čudi ni rast kongresnog turizma, koji svoje mesto pronalazi upravo na Kopaoniku, odnosno u „Kraljevim čardacima“.

S druge strane, i same kompanije idu korak dalje. Osim uobičajenih radnih obaveza, trude se da animiraju svoje zaposlene, klijente, saradnike. Tim bilding aktivnosti, druženje u prirodi, skijanje, uživanje u prijatnoj večeri ili pivnici uz muziku, samo su neke od brojnih ideja, a sve to možete pronaći u jednom kompleksu. Prelepa kopaonička oaza nudi čak 555 smeštajnih jedinica različite strukture, kongresni centar sa četiri sale – uz mogućnost pregrađivanja zidova, zatim lobby barove za koktele dobrodošlice, pauze za kafu ili svečane večere, kao i sportski teren za outdoor i tim bilding aktivnosti.

Ovako koncipirane, kompletne usluge, zapravo, nisu novitet u svetu, ali u Srbiji nema mnogo ugostiteljskih centara koji prepoznaju sve potrebe „modernog“ gosta. U prilog tome govori i činjenica da su Privredna komora Srbije i Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija 2019. kompleksu „Kraljevi Čardaci SPA“ dodelili nagradu Najbolje iz Srbije u kategoriji hotela. Dodatna prednost je što kompleks, u sklopu svoje kongresne sale, u jednom momentu može da ugosti 500 ljudi, dok su smeštajni kapaciteti duplo veći i primaju 1.000 lica.

Ako se, pak, uželite centra Kopaonika koji je od kompleksa udaljen 5 kilometara, za goste „Kraljevskih čardaka“ je organizovan prevoz do njega ili do skijašnice Čardak. Takođe, ne morate brinuti ni za parking ako dolazite sopstvenim prevozom, jer postoje velika garaža sa video nadzorom i parking na otvorenom.

 

[ads2]

 

Vaše je samo da bukirate smeštaj na vreme i prepustite se čarima Kopaonika, planine koja je danas sinonim ne samo za turistički centar Srbije, već i za mesto koje okuplja poslovnu elitu iz celog regiona.

 

tumagazin.rs