Aktuelnosti Višegrad

Konstitutivna sjednica 25. novembra

so

Predsjednik Skupštine opštine Višegrad iz prethodnog saziva Suljo Fejzić zakazao je za petak, 25. novembar, konstitutivnu sjednicu novog saziva lokalnog parlamenta.

Sekretar Skupštine opštine Višegrad Snežana Nešković rekla je da je održan međustranački dogovor prije sjednice i da je utvrđen prijedlog dnevnog reda.

Neškovićeva je podsjetila da će ovom sjednicom početi formiranje novog saziva Skupštine opštine, kada će biti izabrana i verifikaciona komisija, komisija za tajno glasanje i komisija za izbor i imenovanje.

„Na osnovu prijedloga Komisije za izbor i imenovanje biraće se i predsjednik Skupštine, potpredsjednik, te ostale komisije“, dodala je Neškovićeva.

Prema njenim riječima, predsjednik Skupštine opštine iz starog saziva ima obavezu da na inicijativu 21 odbornika zakaže konstitutivnu sjednicu.

Ona je napomenula da će sjednici predsjedavati najstariji odbornik, a da će mu u radu pomagati dva najmlađa odbornika iz reda političkih stranaka koje su osvojile najviše mandata.

Novi saziv u lokalnom parlamentu činiće sedam odbornika SNSD-a, pet odbornika SDS-a, po dva iz DNS-a, NDP-a i PDP-a, te po jedan odbornik iz SNS-a, SP i koalicije SDA/SBB.

J.B. – opstinavisegrad.com