Srbija

Komplet lepinja iazabrana za najveću turističku atrakciju Užica

komplet-lepinja
AGENCIJA ERCOV JAVLjA:
-Većina posetilaca Užica smatra da je komplet lepinja najvažnija turistička atrakcija ovog grada i priznaje da je ona glavni razlog njihovog boravka u njemu. Mnogo mesta iza nje, nalaze se Stari grad, užički muzej, pozorišni festival i druge kulturne manifestacije.
– Primarni razlog zbog koga turisti dolaze u Užice je, definitivno, komplet lepinja, pokazuju naša istraživanja, objašnjava Marijana Petrović iz vladine Agencije za turizam i gastronomiju. – Većina ispitanika sa kojima smo razgovarali, smatra da je ona najznačajnija stvar koja se može videti u vašem gradu, pogotovu ako je u lepinju stavljeno dosta pretopa. Vršili smo istraživanje za sve gradove u Srbiji, a ovo je jedinstven slučaj da se neki turistički sadržaj toliko nadmoćno izdvojio u odnosu na konkurenciju, kaže ona.
Zaposleni u užičkoj gradskoj vlasti tvrde da će rezultate ovog istraživanja implementirati u strategiju razvoja turizma.
– Već spremamo turističke vodiče u kojima će biti detaljno opisane sve lokacije na kojima je moguće nabaviti komplet lepinju. Na ulazu u grad će biti postavljeni putokazi do najznačajnih gradskih pekara, što će turistima znatno olakšati dolazak do njih, obećao je gradski većnik Petar Blagojević i dodao da je gradska vlast, ovim povodom, već stupila u kontakt sa proslavljenim režiserom Emirom Kusturicom i pozvala ga da uzme učešće u pravljenu komplet lepinja.
Užička Nedelja