Foča

Klizište kod Foče usporava saobraćaj u jeku turističke sezone (VIDEO)

204591

 

Zbog klizišta na dionici magistralnog Foča – Ustiprača, u mjestu Filipovići, i u jeku turističke sezone, saobraćaj se odvija otežano. Kada će početi trajna sanacija?
 [ads1]

Na ovoj dionici, koja je na samoj međuentitetskoj granici, više od pola godine, umjesto dobrodošlice, vozače dočekuju saobraćajni znakovi upozorenja.

Vozači su iznenađeni da se i u jeku turističke sezone, saobraćaj otežano odvija.

I dok se čeka na projekat i trajnu sanaciju klizišta i profesionalni vozači jedva prolaze zbog stanja na jednoj od najvažnijih saobraćajnica u ovom dijelu Srpske.

Iz policije, uz upozorenje da se mora voziti s pojačanom pažnjom, potvrđuju da je saobraćaj posebno u ljetnim danima frekventan.

– Prema našim podacima iz nadzora  video kamera, u prvih šest mjeseci ovuda je prošlo oko 540.000 motornih vozila – kaže Vojislav Krunić,  načelnik Odjeljenja policije Policijske uprave Foča.

Samo u junu ovom saobraćajnicom prošlo je 110.000 vozila, a može se očekivati da će se u naredna dva mjeseca sve više saobraćati.

Podsjećamo, klizište se pojavilo krajem prošle godine, nakon čega je u februaru došlo do novog urušavanja tla i pucanja potpornog zida, pri čemu se polovina kolovoza potpuno otkinula u dužini od oko 50 metara i zajedno sa potpornim zidom skliznula prema rijeci Drini.

RTRS

 

[ads2]