Auto-moto

Kia predstavila evropski Sportage, biće i dizelaš FOTO

783639043612f680f6e6c9783315993_v4_big

 

Popularni SUV u verziji za Evropu kraći je od modela koji će se prodavati na drugim svetskim tržištima.

Kia je početkom jula predstavila globalnu verziju modela Sportage, a dva meseca kasnije prikazan je i model koji će se naći u evropskim prodajnim salonima.

Dva modela se stilski ne razlikuju mnogo – oba imaju potpuno novi, agresivniji dizajn prednjeg dela sa karakterističnim LED dnevnim svetlima u obliku bumeranga i novim ambelmom.

Na prednjem delu dominira maska koju je Kia ranije nazivala “Tiger Nose”, a sada je njihov marketing izmislio novo ime – “Digital Tiger Face.

Foto: Kia promo
Foto: Kia promo
[ads1]

Kia je odabrala da na promotivnim fotografijama predstavi atraktivnu GT Line verziju, sa naglašenim sportskim detaljima na karoseriji, koja ima i nešto drugačiji branik u odnosu na standarni Sportage.

Najvažniji podatal u vezi sa evropskom verzijom je njegova manja dužina i međuosovinsko rastojanje.

Kupcima na Starom kontinentu nudi se vozilo čija je ukupna dužina 4.515 mm, što je za 145 mm manje u poređenju sa modelom za globalno tržište.

Razmak između osovina je takođe manji i iznosi 2.680 mm, što je za 75 mm kraće rastojanje nego kod verzije koja će se prodavati širom sveta.

Foto: Kia promo
Foto: Kia promo

Ipak, Sportage nudi sasvim dovoljno komfora u kabini za putnike, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, dok je u prtljažniku na raspolaganju 591 litar korisnog prostora.

Prtljažnik se može proširiti obaranjem naslona sedišta na maksimalnih 1.780 litara.

Kia navodi da će kupci moći da biraju između točkova prečnika 17, 18 ili 19 inča.

Foto: Kia promo
Foto: Kia promo

Enterijer je praktično isti kao u većoj verziji, a u kokpitu dominira veliki digitalni panel koji se sastoji od dva povezana 12,3-inčna ekrana.

Onaj ispred vozača ima ulogu instrument table, dok je desni zadužen za multimedijalne sadržaje i razna podešavanja.

Komande “klime” su izdvojene u posleban klaster na centralnoj konzoli, što je za pohvalu u vreme kada je prisutan trend da se i one prebaciju na ekrane osetljive na dodir.

Foto: Kia promo
Foto: Kia promo
[ads2]

Kia će kupcima u Evropi ponuditi široku lepezu motora, uključujući i sve tri varijante hibridnog pogona – “laki”, standardni i “plug-in” (PHEV), a nisu zaboravljeni ni ljubitelji dizelaša.

PHEV verzija sastoji se od 1.6-litarskog T-GDI turbo-benzinca, elektromotora od 66,9 kW i litijum-jonske baterije kapaciteta 13,8 kWh. Ukupna kombinovana snaga ove konfiguracije je 265 KS (195 kW)

“Običan” hibrid koristi isti T-GDI agregat, dok je elektromotor snage 44,2 kW, a baterija 1,49 kWh. Vozaču je na raspolaganju ukupno 230 “konja” (169 kW)

Foto: Kia promo
Foto: Kia promo

Što se tiče “lakih” hibrida, i oni koriste 4-cilindarski 1.6 T-GDI, a dostupni su u opcijama sa 150 KS (110 kW) i 180 KS (132 kW).

Obe dizel verzije ispod haube imaju 1.6-litarski četvorocilindraš – slabija raspolaže sa 115 KS (84 kW), a jača sa 136 KS (100 kW).

Menjači su 6-brzinski manuelni i 7-stepeni automatizovani sa duplim kvačilom.

Foto: Kia promo
Foto: Kia promo

Zvanična premijera evropske verzije modela Kia Sportage održaće se sledeće sedmice, na predstojećem sajmu automobila u Minhenu.

Automobil u prodajne salone stiže krajem ove ili početkom naredne godine, a cene će biti saopštene naknadno.

b92.net