Aktuelnosti RSSrbija

Kesić o nacionalnim identifikacionim karticama: Svaka država mora da se bori za svoj narod

Obrad-Kesic-foto-Milan-Pilipovic

 

Nacionalne identifikacione kartice otvoriće mogućnost ljudima u dijaspori koji su se morali odreći državljanstva da ponovo ostvare svoja prava, izjavio je šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić.

Kesić je naglasio da će nacionalne identifikacione kartice dati priliku ljudima u dijaspori da imaju spoj sa svojom maticom.

 

[ads1]

 

 

– Osjećaj pripadnosti je mnogo bitan, a ove kartice će omogućiti da ljudi u dijaspori osjećaju da pripadaju jednom nacionalnom biću. Svaka država mora da se bori za svoj narod i svoje građane – rekao je Kesić gostujući u Јutarnjem programu RTRS-a.

On je napomenuo da je posebno u SAD veoma bitno i to što nacionalna identifikaciona kartica pruža motivaciju za djecu.

– Često se dešava da se treća generacija otuđi, a ovo je još jedan način da se povežu sa svojim narodom, maticom i da sačuvaju mogućnost za školovanje – poručio je Kesić.

Podsjetimo, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da bi inicijativa o kreiranju nacionalne identifikacione kartice trebalo da objedini Srbe, ma gdje živjeli, kao i da će o tome razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

srpskainfo.com

 

 

[ads2]