Hrana i pićeZdravlje

Kako jedno pivo dnevno utiče na zdravlje

20220620104439_417067

 

Opšte je poznato da je umjereno pijenje alkohola ključ svakog zdravog načina života.

Istraživanja su otkrila da svakodnevno, umjereno konzumiranje piva može biti dobro za crevnu floru.

U studiji, koja je objavljena u “Journal Of Agricurtual and Food Chemistry, istraživači su naveli da su zdravi muškarci pili oko 350ml alkoholnog ili bezalkoholnog piva dnevno, tokom četiri nedjelje.

 

[ads1]

 

 

Na kraju studije, 22 muškarca su imala veći diverzitet bakterija u mikrobiomu crijeva i bolje pokazatelje zdravlja crijeva, nego prije početka studije.

“Bezalkoholno i alkoholno pivo povećalo je raznolikost crijevne mikrobiote, što je povezano sa pozitivnim zdravstvenim ishodima”, rekli su istraživači u studiji.

Istraživači su takođe rekli da jedno pivo dnevno ne povećava tjelesnu težinu ili masu u tijelu.

Iako je sama studija bila mala, njeni nalazi mogu postaviti presedan za dalja istraživanja u oblasti uticaja alkohola na zdravlje.

Oni su veoma obećavajući za ljubitelje piva, a važno je zapamtiti da redovno pijenje piva ponekad može izazvati iritaciju vašeg digestivnog sistema u cjelini.

 

[ads2]

 

 

“Ispijanje piva može učiniti da vaš želudac proizvodi više kiseline nego obično, što može da se pretvori u upalu sluznice crijeva. Ovo može imati dugoročne nuspojave poput gastritisa”, rekla je nutricionistkinja Keti Boid.

 

Nportal

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i  pridružite se u našoj  Viber zajednicu.