Turizam

Jedna od najskrivenijih crnogorskih plaža našla se na Gardijanovoj listi najboljih za 2022. godinu

20220802140224_427374

 

Na Gardijanovoj listi najboljih plaža za 2022. godinu našla se jedna od najskrivenijih plaža u Crnoj Gori, a riječ je o plaži Drobni Pijesak.

Bajkovita plaža Drobni Pijesak smjestila se u skrivenoj uvali ispod magistralnog puta između Svetog Stefana i Petrovca.

 

[ads1]

 

 

Gardijan navodi da je Budvanska rivijera jedan od najvećih dragulja u Crnoj Gori. A kako navode plažu Drobni pijesak karakteriše smaragdna voda okružena šumovitim planinama, suncobrani za iznajmljivanje, kao i dva restorana na plaži koji nude veliki izbor crnogorskih jela sa roštilja.

Iako se plaža nalazi tek na oko 12 kilometara udaljenosti od Petrovca, pravi je podvig da do nje stignete automobilom. A još je veći podvig da se sa nje vratite.

Međutim, imate i mnogo jednostavniju opciju na raspolaganju. U toku ljetnje sezone je dostupno putovanje brodićem do ove plaže i to iz pravca Petrovca i Budve.

Tek kada prođete sve prepreke i ugledate tirkizno plavo more, sitan pijesak kojim je ova plaža prekrivena, bit će vam jasno da se vaš trud isplatio.

Na listi od 40 najboljih plaža za ovu godinu našla su se dvije plaže iz susjedne Hrvatske. Riječ je o plaži Divni na Pelješcu i Krivica na Lošinju, prenosi Klix.ba.

 

glassrpske.com

 

[ads2]