Srbija

“JA BIH BIO VELIKI VOĐA” Beli Preletačević: Sa Rusijom treba kao i sa bratom od tetke

pUDktkqTURBXy80Y2Q2NDZkYzJkMWY3ZWZmMTBkNTFmNDYzMTc2MzUyNi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Odnos Srbije sa Rusijom treba da bude kao odnos sa bratom od tetke, kaže Beli Preletačević, političar iz Mladenovca koji je podneo kandidaturu za predsedničke izbore.

Beli Preletačević je za ruski sajt “Life”, koji je snimio reportažu o njemu izbornoj kampanji njegovog pokreta “Sarmu probo nisi”, objasnio je slikovito kako treba da izgledaju odnosi Beograda i Moskve.

– Viđate se jednom u par meseci, pričate, pomažete se. Vi ste rod. Ali mislim da ne treba ništa preterano ‘dubiti’ te odnose. Korektan odnos, sigurno, sa Rusijom. Mi imamo istu krv. Ne treba sankcije uvoditi. Mi smo doživjeli to 90-ih, ja to ne bih želeo nikome. Roditelji pričaju da je to bilo mnogo loše vreme. Tako da ne želimo nikome loše. Samo mir, ljubav i sreću! – obrazložio je Beli Preletačević.

On je još ispričao da su mu naprednjaci predlagali saradnju a da je on tražio 750 miliona evra za to.

Takođe je naveo da nije još uvek siguran šta želi da promeni u zemlji. Priznao je da se ne razume najbolje u zakone, ali da ima onih koji su spremni da mu budu savetnici.

– Reći ću vam sigurno da u Srbiji ima puno zakona koje treba menjati. Mlad sam i imam vreme da sve naučim. Glavno je da je došlo vreme nove generacije političara. To se jednom moralo dogoditi – rekao je Beli.

On je priznao da je spreman da uvede velike reforme, da ponovo otvori fabrike u Srbiji, radna mesta.

– A za naše pametne ljude koji sada beže iz Srbije našao bih mesto u svojoj predsedničkoj administraciji. Radili bi kod mene, i to bi bilo pravo narodno upravljanje, a ja bih jednostavno bio veliki vođa – kaže Beli.

blic.rs