Breaking News
Home / Susjedne opštine / Foča / “I MOJ BRAT JE BIO ‘MRVICA'” Anđela iz Foče u akciji humanosti

“I MOJ BRAT JE BIO ‘MRVICA'” Anđela iz Foče u akciji humanosti

FB_IMG_1582543263892-872x610

 

Među najmlađim umjetnicima koji će se predstaviti na humanitarnoj akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“  i donatorskoj večeri, 27. decembra u Banjaluci, je i Anđela Kujundžić iz Foče.

Ova trinaestogodišnja djevojčica učenica je osmog razreda OŠ “Sveti  Sava” i petog razreda osnovne muzičke škole, gdje svira gitaru, klavir i uči solo pjevanje.

U slobodno vrijeme trenira odbojku i igra folklor.

Anđela će na ovoj humanitarnoj akciji izvesti kompoziciju “Šara, šara bubamara”, sa kojom je nastupila na Đurđevdanskom festivalu 2017. godine.

– Kada sam saznala da ću učestvovati bilo mi je mnogo drago, a izuzetno sam srećna što je to humanitarna akcija za “mrvice”. Ponosna sam što sam pozvana da ove godine budem partner predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović – kaže Anđela sa Srpskainfo.

 

 

Ova talentovanja mala Fočanka u 2020. godini učestvovala je i na izbornom takmičenju u BiH za međunarodni festival „Slavjanski bazar“ u Belorusiji, a sugrađanima je odavno poznata po učešću na mnogim školskim i gradskim manifestacijama.

Njena mama Maja navodi da je cijela porodica ponosna na Anđelu i njene uspjehe, te da je poziv za humanitarnu akciju velika čast.

– Anđelin brat Mihajlo je prijevremeno rođeno dijete i sad je zdrav šestogodišnjak, koji je pošao u školu. Posebno smo  srećni što će Anđela svojim talentom probuditi  humanost  u ljudima i potaknuti ih da pomognu “mrvicama” – kaže Maja Kujundžić.

Tradicionalna akcija „S ljubavlju hrabrim srcima“ održava se 11. put, a ove godine će novac prikupljen od donacija biti namijenjen za uspostavljanje prve banke humanog mlijeka, kako bi prijevremeno rođenim bebama, “mrvicama”, kao i novorođenčadi koja su bolesna, bilo dostupno majčino mlijeko.

srpskainfo.com

 

Check Also

172594

U Srpskoj 346 novooboljelih, 4 iz Višegrada, 2 iz Foče, 3 iz Novog Goražda, 1 iz Rudog, 2 iz Čajniča 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu …

Powered by Master Media (TM)