Aktuelnosti Višegrad

Godišnji remont u HE Višegrad biće završen u planiranom roku

Prvom sedmicom avgusta počeo je drugi mjesec planiranog remonta u Hidroelektranama Višegrad.

Kako poručuju iz ovog preduzeća, očekuje se da će remont biti završen u predviđenom roku, te da će spremni dočekati jesen.

“Vršili smo u prethodnom periodu sve pripreme za samu realizaciju remonta, od nabavke potrebnih materijala, do radova koji se mogu paralelno odvijati uz nesmetan i bez prekida proces proizvodnje”, rekao je Darko Andrić, izvršni direktor za proizvodnju i upravljanje HE Višegrad.

Remont spada u posljednju fazu godišnjeg, najzahtjevnijeg posla, a to je provjera i zamjena svih dijelova koje osiguravaju nesmetan rad HE na Drini. Remont agregata obavljaju radnici Hidroelektrane.

“Remont na HE obavljaju radnici HE. U 90 odsto poslova obavljaju radnici koji su osposobljeni, a 10 odsto poslova obavljaju radnici, da kažemo treća lica van firme, koja su posebno specijalozovana za različite poslove”, kaže Dalibor Delić iz Službe mašinskog održavanja HE Višegrad.

U prvoj polovini godine HE Višegrad je proizvela više od 90 odsto predviđene proizvodnje električne energije za ovu godinu.

Obnovom sva tri agregata, uz dobru hidrologiju, nastaviće da budu jedno od najuspješnijih javnih preduzeća u okviru Elektroprivrede Republike Srpske.

Izvor: ATV