Fudbal

GLASINAC SEDAM DANA PRED LIGU ODIGRAO PRVU UTAKMICU I POBIJEDIO DRINU HE

Fudbaleri Glasinca su sedam dana pred početak sezone u Drugoj ligi Republike Srpske grupa “Istok” odigrali i prvu pripremnu utakmicu i slavili protiv Drine HE 2:0.

Sokočani uveliko kasne sa radom, počeli su tek prije koji dan i to se i osjetilo u samoj igri. Drina HE je bila znatno svježija, spremnija, ali ako je suditi po ovoj utakmici Glasinac će itekako imati šta reći kada krene sezona. Iako su nastupili bez nekoliko standardnih prvotimaca, sa nekoliko novajlija iz omladinskog pogona, ali i iskusnog Vuka Jolovića na golu, koji se vraća među stative poslije pet godina pauze. Tada je čuvao gol rogatičke Mladosti, a dres Glasinca je posljednji put nosio u sezoni 2014/15.

Odigrao je Glasinac jako dobro, imao u nekim momentima i sreće pred naletima Drine HE, ali sve u svemu Ognjen Kreštalica nije krio svoje zadovoljstvo s obzirom na to u kakvoj je klub situaciji i koliko se kasnilo sa početkom priprema.

Golove za Glasinac postigli su mladi Luka Novosel i Uroš Debelnogić.

Glasinac je nastupio u sastavu: Jolović, Čortan, Kapović, Vujičić, Lizdek, A. Pejanović, Lončarević, J. Vuković, Veljović, M. Vuković, Novosel  Igrali su još: Ćirjanić, Debelnogić, Maksimović

S. Papaz – sportdc.net