Foča

Foča: Dodjela diploma doktorima (VIDEO)

184009

 

Povoljnije epidemijske prilike na Medicinskom fakultetu u Foči iskoristili su da dodijele 103 diplome doktorima medicine i stomatologije, diplomiranim specijalnim edukatorima i rehabilitatorima i medicinarima zdravstvene njege.
[ads1]

Neki od njih, odmah po diplomiranju, dobili su posao.

Zvorničanka Daliborka Simić s prosjekom ocjena 9,37 najbolja je u generaciji na Studijskom programu stomatologija.

Nakon diplomiranja pretprošle godine, počela je da radi u rodnom gradu. Uloženi trud se isplatio.

– Prije svega treba mnogo ljubavi za ovaj poziv. Rad sa ljudima je fenomenalan i priznanja tek dolaze. Јedna životna pobjeda je završena – kaže Daliborka.

Na fakultetu su formirali interaktivnu bazu podataka bivših studenata s podacima o napredovanju u karijeri.

Među njima su i oni koji su uspjeli u praksi i nauci širom svijeta.

– Brzo dobijaju posao, posebno medicina i specijalna edukacija i rehabilitacija, nešto manje stomatologija i zdravstvena njega. Tako da oni koji završe ovaj fakultet brzo dobiju posao – ističe Dejan Bokonjić, dekan Medicinskog fakulteta Foča.

 

[ads2]

 

Osim profesora, na ovom fakultetu ocjenjuju i studenti. Najbolje ocjene dobile su profesorke Ljiljana Bjelović i Sanja Marić.

Nagrade su i dokaz da je uspostavljena dobra konekcija davanja i usvajanja znanja.

– Јednostavno, sve što radim radim je iz srca i srcem, svu energiju koju imam ulažem u studente a ponešto i ukradem od njih – naglasila je profesorka Marić.

– Zaista nastavnici i saradnici, i svi koji rade, imaju impresivne reference i posvećeni su. A imamo i dobro opremljene nastavno – naučne baze – kaže Milan Kulić, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na Medicinskom fakultetu u Foči na četiri studijska programa prvog ciklusa, te drugom i trećem ciklusu studija, studira skoro 1.500 studenata.

RTRS