Fudbal

FK DRINA IMA PODRŠKU HE NA DRINI

Direktor preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Višegrad Nedeljko Perišić upriličio je prijem za upravu i igrače FK „Drina HE“ iz ovog grada povodom početka takmičarske sezone i tom prilikom istakao da podrška neće izostati ovom sportskom kolektivu, a sve u cilju postizanja što boljih rezultata, piše Radio Višegrad.

„Višegradski fudbalski klub je veoma značajan za ovaj grad jer je riječ o klubu koji sledeće godine obilježava 100 godina postojanja i naravno da nas kao društveno odgovorno preduzeće obavezuje da u punom kapacitetu budemo uz njih“, naveo je Perišić.

On smatra, kao dugogodišnji sportista,  da bavljenje sportom sa sobom nosi brojne benefite, ali da je rezultat na kraju sezone najbitniji.

„Na bazi  dobre proizvodnje i poslovanja, uspjeli smo da povećamo finansijska sredstva koja će svim sportskim klubovima u ovoj godini biti potrebna“, kaže Perišić, dodajući da će u narednih deset dana biti obavljeno potpisivanje ugovora o sponzorstvu.

Predsjednik FK „Drina HE“ Dejan Krsmanović rekao je da je „Hidroelektrana“ kao generalni sponzor prethodnih sezona čvrsto podržavala rad ovog kluba te da predstavlja stub oslonca kako ovog, tako i ostalih sportskih kolektiva.

„ U subotu, 19. avgusta, naš fudbalski klub kreće u novu takmičarsku sezonu koja je istorijska jer naredne godine obilježavamo stotu godišnjicu postojanja sa ciljem da se vratimo u Prvu ligu Republkike Srpske“, istakao je on.

Fudbalski klub „Drina HE“ tokom pauze radio je na pojačanju igračkog kadra.

„Uspjeli smo da vratimo nekoliko višegradskih fudbalera koji su igrali u drugim gradovima, a ekipa je, po prvi put, pojačana sa četiri internacionalca iz Brazila koji su podigli nivo i kvalitet u klubu“, naveo je Krsmanović.

On je pozvao sve ljubitelje sporta da u subotu na Gradskom stadionu od 17.30 časova dođu i pruže podršku višegradskim fudbalerima koji će igrati protiv ekipe FK „Budućnost“ iz Pilice.

sportdc.net