Zanimljivosti

Fabia svežijeg dizajna i poboljšane tehnike

Skoda FabiaSkoda FabiaSkoda FabiaSkoda Fabia
Na Međunarodnom salonu automobila 2018. u Ženevi, Škoda Auto predstavila je znatno izmenjenu Fabiju. Češki proizvođač automobila uspešni model u segmentu malih automobila poboljšao je svežim dizajnerskim detaljima i mnogobrojnim tehničkim inovacijama. Uz izgled prednjeg i stražnjeg dela iznova je dizajniran i enterijer. Od sada se u ovaj automobil ugrađuju LED glavna svetla i LED zadnja svetla isto kao i dodatni sistemi podrške vozaču. Škoda Connect i proširena ponuda ‘Simply Clever’ detalja zaokružuju doživljaj vožnje.

[ads1]

Modifikovani dizajn prednjeg i zadnjeg branika i glavna svetla i svetla za maglu novih kontura čine atraktivnu pojavnu sliku. Prvi put za Fabiju u ponudi su LED glavna svetla i zadnja svetla. Ponuda naplataka od lakog metala proširena je između ostalog 18-inčnim točkovima za kompaktni model. Iznova je dizajniran kombinirani instrument, nove ukrasne lajsne za tablu sa instrumentima i dvobojne površine sedišta dodatno su oplemenili unutrašnjost.

Proširenjem ponude sistema podrške vozaču Škoda Auto još jednom naprednu tehnologiju iz viših klasa donosi u segment malih automobila. Dok podrška pri promeni saobraćajne trake u vožnji putevima s više traka upozorava na vozila koja se kreću u mrtvom uglu, podrška izlaska sa parking mesta (Rear Traffic Alert) nadgleda šta se događa iza automobila i upozorava na moguće kolizije kod vožnje unazad. Osim toga će ubuduće da se isporučuje i podrška za duga svetla.

[ads2]
Ekran dijagonale 6,5 inča spada u deo opreme novog infotainment sistema Swing Plus. Pomoću njega mogu da se koriste i funkcije povezivanja kao što su SmartLink+ ili bluetooth veza za smartphone.

Od sada se u Škoda Fabiji dodatno još proširuje ponuda ‘Simply Clever’ opcija. Po želji su u zadnjem delu automobila na raspolaganju dva USB priključka. Prtljažnik sada raspolaže dvostranom podnom oblogom. U bočnoj pregradi prtljažnika Fabie Combi nalazi se i LED džepna lampa koja može da se izvadi.