Auto-moto

Euro NCAP najbolje ocenio i Nissan Juke

Nissan-Juke-EuroNCAP-19-2

 

Nissanova inteligentna mobilnost koja sadrži inovativne tehnologije aktivne bezbednosti kao što su prepoznavanje biciklista i pešaka ili intervencija u slučaju prisustva vozila u mrtvom uglu, prvi put primenjena u sektoru malih SUV vozila, prepoznata je od strane Euro NCAP-a

Potpuno novi Nissan Juke ocenjen je sa pet zvezdica za bezbednost za 2019. godinu od strane nezavisne organizacije European New Car Assessment Programme (Euro NCAP), uz pohvalu njegove snage i robusne tehnologije namenjene za izbegavanje sudara.

Euro NCAP novom modelu dao je ocenu od 94% za zaštitu odraslih i 85% za zaštitu dece, što ga odlično pozicionira u klasi malih SUV vozila u 2019. godini. Ovome je doprinela nova ojačana struktura od čelika ultra visoke čvrstoće, posebno na ključnim mestima čime je poboljšana krutost i omogućeno da se sila udara apsorbuje i rasprši pre nego što dospe u putničku kabinu.

 

[ads1]

Pažljiva upotreba ovih specijalnih metala takođe je omogućila Nissanu da poboljša vidljivost u bezbednosno kritičnim oblastima. A-stubovi između vetrobrana i okvira vrata su tanji, a i dalje zadržavaju svoju snagu zahvaljujući strateškoj upotrebi čelika ultra visoke čvrstoće. Noću, vidljivost je dodatno povećana zahvaljujući standardnim LED prednjim svetlima koja povećavaju vidno polje za 10 metara.

Juke je dobio ocenu od 81% na testovima zaštite biciklista i pešaka. Odlikuje ga nekoliko pomoći aktivne bezbednosti uključujući inteligentno naglo kočenje koje upozorava vozača i aktivira kočnice ako automobil prepozna opasnost od sudara sa vozilom, pešakom ili biciklistom. Ovo je standard u asortimanu novog Juka i omogućava vozačima da uživaju u agilnim i zabavnim performansama bez kompromisa po pitanju bezbednosti.

Euro NCAP prepoznaje da je uvek i na prvom mestu poželjno sprečiti nesreće i dodeljuje bodove za tehnologiju koja pomaže vozačima da izbegnu sudar. Sistem ocenjivanja za 2019. godinu pohvaljuje modele koji prevazilaze zakonske zahteve za bezbednost – stavljajući na tržište najnovije bezbednosne inovacije.

U ovoj oblasti Juke je takođe visoko ocenjen sa 73%, zahvaljujući tehnologijama Nissanove inteligentne mobilnosti. Ponuđen je sveobuhvatan asortiman ovih inteligentnih tehnologija, uključujući Nissan ProPILOT naprednu pomoć u vožnji na odabranim modelima. On takođe predstavlja korak ka autonomnoj vožnji i pomaže u smanjenju stresa tokom dužih putovanja i saobraćajnih gužvi automatskim održavanjem automobila u saobraćajnoj traci kao i održavanjem konstantne, bezbednosne udaljenosti od drugih vozila.

Novi model takođe poseduje sistem za intervenciju u slučaju prisustva vozila u mrtvom uglu, koja je prvi put primenjena u segmentu malih SUV vozila. Ovaj sistem detektuje vozilo koje se približava iz suprotne trake, kada je to promaklo vozaču i aktivno usmerava automobil nazad u saobraćajnu traku i dalje od opasnosti. Upozorenje na saobraćaj iza automobila takođe sprečava sudare prilikom vožnje unazad sa parking prostora.

 

[ads2]

Nissan Juke testiran je sa upravljačem na levoj strani DIG-T 117 N-Connecta, mada je Euro NCAP potvrdio da rezultati važe za sve nove verzije Juke.

Marco Fioravanti, potpredsednik za planiranje proizvoda Nissan Europe prokomentarisao je: “Veoma smo ponosni što smo dobili visoku ocenu za bezbednost od Euro NCAP-a. Upotreba naprednih materijala, uključujući čelik visoke čvrstoće i tehnologiju Nissanove inteligentne mobilnosti znači da možemo da ponudimo zabavnu, agilnu vožnju sa poboljšanom sveobuhvatnom zaštitom.”

Euro NCAP samostalno testira automobile od 1997. godine, mereći bezbednost većine novih modela koji su u prodaji u skladu sa neprestano rastućim kriterijumima. Pored testiranja stvarne fizičke snage automobila u raznim simuliranim sudarima, organizacija takođe testira i ocenjuje tehnologiju koja doprinosi sprečavanju nesreća.

 

netauto.rs