Zanimljivosti

Električni motocikli za rusku policiju

21. Aug 2017
Kalašnjikov elektromoticikl za policiju
Elektromotocikli biće prvi put predstavljeni javnosti na forumu Armija-2017, koji će se održati u Moskovskoj oblasti od 22. do 27. avgusta. Posle foruma novi modeli biće predati pripadnicima saobraćajne policije Moskve. Posle test-vožnji na novim elektromotociklima policijaci su izjavili da im se dopada ovakva vrsta prevoznog sredstva: oni su istakli „komfor, dobre manevarske sposobnosti i druge vozne karakteristike” motocikla.

Koncern nije objavio detalje o tehničkim karakteristikama elektromotocikla. Poznato je samo da sa jednim punjenjem mogu da pređu 150 kilometara, a da je snaga motora 15 kilovata.

Ranije je izvor iz vojne industrije saopštio da koncern radi na varijantama motocikla IŽ za policiju. Sagovornik izdanja je istakao da će oni bili nalik na planinske motocikle japanskog proizvođača Kawasaki, prenosi portal tjournal.ru.

Novinari su zamolili Alekseja Trepihalina, vlasnika moto-servisa AVT-servis da oceni fotografiju novog IŽ-a. Prema njegovim rečima, motocikl je namenjen za specijalne trke na neravnom terenu. Trepihalin sumnja da je Ižmaš (od 2013. godina deo koncerna Kalašnjikov) ovo vozilo projektovao samostalno. Prema njegovim rečima, proizvođaču je bilo „jednostavnije da preda narudžbinu kineskim kompanijama Lifan i Stels da oni sve urade tri puta jeftinije”.

Cenu jednog elektromotora „Kalašnjikova” Trpihalin procenjuje na 150 hiljada rubalja (oko 2100 evra).
Ruska reč

Netauzo.rs

img_0262.jpg