Aktuelnosti Višegrad

Drina poribljena pastrmkom i šaranom

 

foto : fb / Недељко Перишић - Nedeljko Perišić
foto : fb / Недељко Перишић – Nedeljko Perišić

 

Riblju mlađ donirala je “Hidroelektrana na Drini”

Rijeka Drina poribljena je sa 2.200 mlađi potočne pastrmke i 3.000 mlađi šarana u gornjodrinskom slivu, koje je donirala “Hidroelektrana na Drini”, javlja Srna.

 

[ads1]

 

Direktor ovog preduzeća, Nedeljko Perišić, rekao je da ispunjavajući obavezu strateških dokumenata iz ekološke dozvole uprava Hidroelektrane je i ove godine izdvojila sredstva za poribljavanje Drine i njenih pritoka. Na ovaj način, kako je istakao, trude se držati na nivou životinjsku raznolikost rijeke, ali i pospješiti aktivnosti koje se na Drini dešavaju.

Rijeka Drina je interesantna ribolovcima iz Republike Srpske i regiona i nadamo se da ćemo i ovim aktivnostima pomoći da ta zaintersoavnost ostane na istom nivou, da ljudi dolaze u Višegrad i da i na taj način posješimo privredni razvoj“, istakao je Perišić.

Načelnik opštine Višegrad, Mladen Đurević, rekao je da je ovo još jedna u nizu društveno odgovornih aktivnosti od strane hidroelektrane Višegrad.

Svake godine Hidroelektrana kao odgovorna firma na regiji na ovakav način pomaže lokalne zajednice“, naglasio je Đurević.

 

agroklub.ba

 

[ads2]