Breaking News
Home / Zanimljivosti / Zdravlje / Dr Ivana Milošević o pandemiji virusa korona “Jedna stvar je da se mjere popuste, a ovo što mi gledamo je nešto drugo”

Dr Ivana Milošević o pandemiji virusa korona “Jedna stvar je da se mjere popuste, a ovo što mi gledamo je nešto drugo”

kovid

 

Zamjenica direktora Infektivne klinike KCS Ivana Milošević zamolila je građane da nastave da poštuju epidemiološke mjere za suzbijanje epidemije korona virusa.

Jedna stvar je da se mjere popuste, a ovo što mi gledamo druga. Ne osjećam se prijatno kada znam da će se mjere popustiti jer ide lijepo vrijeme, a ljudi su željni provoda. Svako nepoštovanje mjera mi najviše osetimo, izjavila je za RTS dr Ivana Milošević i navela da je osam pacijenata na Infektivnoj klinici na respiratoru.

 

 

Ovo nije pun kapacitet intenzivne njege, a nikada se ne zna kada će ova vrsta njege nekome trebati, dodala je dr Milošević.

Doktorka Milošević je podsjetila da Infektivna klinika već drugo proljeće radi u istom režimu i poručuje da od nas samih zavisi kakvo će biti ljeto i proljeće, a naučili smo da toplo vrijeme ne donosi olakšanje.

– Glavna razlika je to što imamo vakcinu – naglasila je i objasnila da dok većina stanovnika ne bude vakcinisana, nećemo biti ni blizu normalnog života. Odluka o tome da li ćete se vakcinisati nije samo pitanje mjera, već je to izbor između života i smrti, prenosi Blic žena.

srpskainfo.com

 

Check Also

7177903886092f7f59ab05283906358

Ko kija ili kašlje ovih dana – krivi su breza, vrba, hrast

  Proleće je period alergija. Cvetanje polena drveća i trava čak i u malim koncentracijama …

Powered by Master Media (TM)