Breaking News
Home / Zanimljivosti / Zdravlje / Dr Bogdanović tvrdi da su kliničke slike oboljelih od korone sve teže

Dr Bogdanović tvrdi da su kliničke slike oboljelih od korone sve teže

ukc_rs_pacijenti_virus_korona.png

 

Glavni koordinator Kovid bolnice Arena Predrag Bogdanović izjavio je danas da se broj pacijenata smanjuje, ali da su njihove kliničke slike teže nego što su bile u piku epidemije prošlog ljeta.

Bogdanović je za televiziju K1 izjavio da su kapaciteti do pijre nedelju dana bili popunjeni, a da je u posljednja dva dana broj hospitalizovanih u Areni manji od maksimalnog broja.

Kaže da su u toj privremenoj bolnici smješteni pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, a da 90 do 95 odsto njih od početka zahtjeva kiseoničku terapiju.

 

 

– Pacijenti imaju ozbiljnije obostrane upale pluća kao komplikaciju infekcije korona virusom. Potrošnja kiseonika je daleko veća nego prošlog ljeta, pa rezerve moramo da obnavljamo svaki drugi dan, dok je ljetos to bilo na svakih pet do sedam dana – objasnio je Bogdanović.

U Areni je trenutno oko 350 pacijenata, od kojih je 305 na kiseoničkoj potpori, a zastupljene su sve starosne grupe.

– Trenutno najmlađi pacijent ima 25, a najstariji 86 godina. Najmlađi pacijent koji je prošao kroz Arenu imao je 17, a najstariji 94 godine, a oboje su izašli oporavljeni – rekao je Bogdanović, dodajući da je broj muškaraca i žena među pacijentima podjednak,prenose Novosti.

Kako navodi, dnevno se primi između 30 i 50 pacijenata, a isto toliko ih se i otpusti. Tako je, dodaje, tokom jučerašnjeg dana bilo 35 prijema i isto toliko otpusta.

Izvor: novosti.rs

 

Check Also

7177903886092f7f59ab05283906358

Ko kija ili kašlje ovih dana – krivi su breza, vrba, hrast

  Proleće je period alergija. Cvetanje polena drveća i trava čak i u malim koncentracijama …

Powered by Master Media (TM)