Politika RS

Dodik u Pekingu potpisuje i sporazum o partnerstvu SNSD i Komunističke partije Kine

6apktkqturbxy85mdjmzwfjyza0mdm4otvhyjlmogrlmdy2zje2njrlzc5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Kini sa predsednikom uprave “Dongfang elektrik korporejšn” Zou Leijem razgovarao o mogućnostima investiranja u Republiku Srpsku.

Planirano je da Dodik sa guvernerom kineske pokrajine Sečuan Jin Lijom razgovara o partnerstvu ove pokrajine i Republike Srpske, a u Pekingu će, sa internacionalnim sekretarom Komunističke partije Kine potpisati sporazum o saradnji i partnerstvu SNSD i te partije, što predstavlja dodatni podsticaj dobroj saradnji kineske države i kineskih kompanija s Republikom Srpskom.

Lei, predsednik uprave “Dongfang elektrik korporejšn”, koja je izgradila Termoelektranu “Stanari”, istakao je da postoji interesovanje da se sa Republikom Srpskom prave specijalne ekonomske zone.

Lei je dodao da će “Dongfang elektrik korporejšn”, u skladu sa planom kineske vlade o ulaganjima u inostranstvo, ponuditi Republici Srpskoj najkvalitetnija rešenja i tehnologiju, prenosi Radio-televizija Republike Srpske (RTRS)

Predsednik Srpske prvog dana posete Kini dao je intervju za Sečuansku RTV.  Dodik će prisustvovati i gala večeri u Sečuanu povodom 16. Međunarodnog sajma, čije je otvaranje planirano za 3. novembar.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi u devetodnevnoj posjeti Kini, gde će učestvovati u radu privrednog foruma i sastati se potpredsjednikom kineske vlade, koji je njegov domaćin.

blic.rs