Foča

Direktor fočanske bolnice o incidentu: Svi zaposleni pretrpjeli šok

20220207144310_703582

 

Radmil Marić, direktor Univerzitetske bolnice Foča, gdje je 1. februara jedan muškarac izazvao haos, te gađao blagajnicu stolom, potvrdio je da je u pitanju pacijent ove zdravstvene ustanove, a koji je prethodno pregledan u Specijalističkoj ambulanti.

“To je posebna zgrada u odnosu na mjesto gdje se incident dogodio. Oštetio je računar, stolice za pacijente, zaštitno staklo gdje se nalazila blagajnica. U svakom slučaju, ugrozio je i zdravlje, kako njeno, tako i svih prisutnih koji su se tu nalazili, a tu su bili i ostali pacijenti, odnosno trudnice, djeca, potom zaposleni. Tu je uvijek određeni broj ljudi”, pojasnio je Marić u izjavi za “Nezavisne novine”.

 

[ads1]

 

 

On dodaje da je istog trenutka o svemu obaviještena policija, a u međuvremenu, pacijent je otišao.

“Naknadno, kroz video-nadzor, on je pronađen i uslijedio je policijski postupak. Svi zaposleni su pretrpjeli šok, pokušali su da zaštite pacijente, sklonili su ih da neko ne bi bio povrijeđen”, naveo je Marić, koji ističe da ne zna šta je razlog ovakvog ponašanja pacijenta, koji je prethodno uredno pregledan, o čemu postoji i medicinska dokumentacija.

Podsjetimo, 1. februara, oko 11.25, medicinski tehničar Univerzitetske bolnice Foča prijavio je policiji da nepoznati muškarac pravi probleme.

“Lice je razbacalo i oštetilo klupe za pacijente, polomilo stakleni portal, a potom stolom gađalo radnicu blagajne i tom prilikom oštetilo računar, nakon čega se udaljilo sa lica mjesta”, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

nezavisne.com

 

[ads2]