Aktuelnosti RSSrbija

“Dani Srpske u Srbiji” od 8. do 14. septembra – Promocija Srpske i njenih potencijala

207829

 

Tradicionalna manifestacija “Dani Srpske u Srbiji”, koju organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, biće održana od 8. do 14. septembra u 10 gradova u kojima će predstaviti kulturu, umjetnost, privredu, nauku i prosvjetu Srpske.
[ads1]

– Manifestacija će tradiocionalni početi 8. septembra u Beogradu u Narodnom pozorištu, a biće završena 14. septembra u Novom Sadu – rekao je ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić gostujući u Јutarnjem programu neše televizije.

Svečnost će, kako ističe Klokić, biti na najvišem nivou, a za tu priliku je pripremljen i umjetnički program pod naslovom “Orlovi lete” po scenariju Vuleta Žurića i Duška M. Petrovića, a reditelj je Slobodan Perišić.

– Završićemo manifestaciju u Novom Sadu, 14. septembra, u Srpskom narodnom pozorištu koncertom Združenog simfonijskog orkestra Narodnog pozorišta Republike Srpske i Srpskog narodnog pozorišta i očekujemo veliki broj zvanica – naveo je Klokić.

Deseta jubilarna manifestacija će biti održana u 10 gradova u Srbiji: Beogradu, Kragujevcu, Kruševcu, Kraljevu, Vranju, Čačku, Zrenjaninu, Nišu, Subotici i Novom Sadu.

RTRS

 

 

[ads2]