Srbija

ČUDO OD DETETA Neke stvari ne mogu da se kupe: Mnogi su je hteli, ali Tijanino srce kuca samo za Srbiju

xbPktkqTURBXy8yYTNiZmFkMWU2Y2VmNTQ0OWRjMzJjOTg5ZTRmYjRjOS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Ona ima samo 20 godina, a već niko ne može da je zaustavi na terenu. Posle olimpijskog srebra stiglo je i evropsko zlato. Tijana Bošković nije imala milosti prema rivalima, a nikada nije bila tajna da njeno srce kuca za Srbiju.

Boškovićeva je na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu proglašena za najbolju igračicu. Lakoća sa kojom igra je neverovatna. Dovoljno je podići loptu Tijani, a onda sledi siguran poen i snažan smeč. Deluje kao da ima 10 sezone seniorske odbojke.

[ads1]

Foto: CEV / Promo

Ona je odmah privukla pažnju “lovaca na talente” želeli su je mnogi. A pre tri godine prilikom posete redakciji “Blica” otkrila je kako je odbila poziv jedne reprezentacije.

– Zvala me je Turska, to je istina, moja porodica i ja bili smo danima njihovi gosti u Istanbulu. Nudili su sestri i meni pasoš, a Galatasaraj ugovor… Nisu pitali šta košta. Ali, da ne bude zabune, nije bilo šanse da prihvatim. Iako je sve to što su nudili izgledalo kao bajka, niti sam pomišljala na to, niti bi tata to podneo. Samo Srbija je dolazila u obzir – rekla je tada Tijana.

[ads2]

Upravo Turska je pala u polufinalu… Sa ove distance Boškovićeva je donela pravu odluku. Ipak, neke stvari novac ne može da kupi.

Ona je naša devojka od zlata!

Lična karta

– Ime i prezime: Tijana Bošković

– Datum rođenja: 8. mart 1997.

– Mesto rođenja: Trebinje, Republika Srpska

– Pozicija u timu: korektor

– Visina: 192 cm

blic.rs