Aktuelnosti RS

Čubrilović:Neprihvatljiva trasa koju predlaže FBiH

20170727094809_242122

Odluka poslanika Predstavničkog doma Parlamenta FBiH koji su u utorak usvojili prijedlog da trasa brze ceste od Sarajeva do Beograda ide preko Zenice, Žepča, Tuzle, Brčkog i Bijeljine nije održiva, rekao je juče predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović.

– Ovakva odluka razvodnjava priču o važnom pitanju i pokazuje da u FBiH ne postoji interes za njegovo rješavanje. Srpska treba da ostane pri ranijim stavovima koji predviđaju trasu preko Pala do Višegrada i dalje na granični prelaz Vardište – istakao je Čubrilović.

Potpredsjednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović kaže da je Srbija spremna da gradi brzi put Beograd – Sarajevo i da je već urađena studija izvodljivosti, ali da BiH mora da se dogovori o ruti na svojoj teritoriji.

– Sa srpske strane postoji studija i tačno se zna koja će ruta biti, ali još nije jasna ruta kroz BiH, tu mora da postoji dogovor unutar BiH. Na taj dogovor ne može da utiče Srbija – rekla je Mihajlovićeva i dodala da BiH još nije obezbijedila ni svu dokumentaciju za izgradnju mosta Ljubovija – Bratunac.

Agencije