Breaking News
Home / RS - BIH / Politika RS - BIH / Bosić: Napraviti jak politički blok

Bosić: Napraviti jak politički blok

20160904215209_217003

Brčko – Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Mladen Bosić rekao je da građani Republike Srpske u Brčkom ne smiju da se dijele, već treba da naprave jak politički blok radi očuvanja kontinuiteta odbrane prava Srba u distriktu.

Bosić je večeras na konvenciji koalicije SDS-NDP u Brčkom upozorio da, nažalost, sve što se događa u vezi sa referendumom o Danu Republike i prijedlogom da Brčaci ne mogu glasati u Brčkom, ukazuje da situacija u distriktu nije kao u ostalim dijelovima Srpske i BiH, zbog čega građani treba da izaberu najbolje kandidate koji neće izdati njihove interese.
“Ako budemo glasali na referendumu glasaćemo ovdje, a ne izvan Brčkog. Potreban je oprez”, poručio je Bosić, na konvenciji u Domu kulture, gdje je predstavljena lista kandidata koalicije SDS-NDP za lokalne izbore.

On je rekao da Ustavni sud BiH treba ozbiljnije da pristupi rješavanju problema koji je nastao u vezi sa izjašnjavanjem građana Srpske o Danu Republike, odnosno da ispravi grešku o zabrani obilježavanja praznika Republike Srpske.

“Osuđujem sve koji žele da nas vrate na početak devedesetih godina prošlog vijeka. Ovdje, u Brčkom, pola stanovništva dobro zna šta znači izgubiti ognjište. Mi smo narodna stranka. Svi problemi naroda su i naši problemi”, poručio je Bosić.

Predsjednik brčanskog odbora SDS-a i nosilac liste koalicije SDS-NDP Uroš Vojnović podsjetio je da je SDS od osnivanja privržen principima jedinstva, sabornosti i državotvornosti.

“Moramo biti jedinstveni jer naša snaga dolazi upravo iz jedinstva”, istakao je Vojnović.

Predsjednik brčanskog odbora Narodnog demokratskog pokreta Radoslav Bogićević najavio je angažovanje u stvaranju uslova u Brčkom za veće, neposrednije i svestranije prisustvo Republike Srpske, ne samo njenih organa vlasti, već i njenih političkih, kulturnih i drugih institucija.

“Tražićemo da međunarodne organizacije i institucije, prije svih OHR, organima zakonodavne i izvršne vlasti u Brčkom jasno predoče u čemu se ogleda uloga supervizije u ovom vremenu, koje je nadležnosti zadržala i dokle sežu njene ingerencije u donošenju političkih i drugih odluka, pogotovo onih naredbodavnog karaktera”, naveo je Bogićević, koji je i kandidat NDP-a na koalicionoj izbornoj listi.

Večerašnji predizborni skup počeo je polučasovnim umjetničkim programom u kojem su učestvovali prvak beogradske Opere Oliver Njego, klavirista Nikola Rackov i glumci Ivan Vučković i Olivera Guconić.

 

SRNA

Check Also

20191005145213_561780

DNS zaustavlja “djelovanje u koaliciji” sa SNSD-om, Pavić pisao Dodiku

  Predjedništvo DNS donijelo je Odluku da se zaustavi dalje političko djelovanje u okviru Koalicije, …

Powered by Master Media (TM)