Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Politika RS / Izbori / Izbori 2018 / Borjana Krišto predsjedavajuća PD PS BiH, Zvizdić i Radmanović zamjenici

Borjana Krišto predsjedavajuća PD PS BiH, Zvizdić i Radmanović zamjenici

130607
Za predsjedavajuću Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH većinom glasova parlamentaraca izabrana je Borjana Krišto iz HDZ-a.
Za izbor Borjane Krišto na mjesto predsjedavajuće glasalo je 26 poslanika, protiv je bilo osam, dok je sedam poslanika bilo suzdržano.

Parlamentarci su sa 23 glasa za, 17 protiv i dva suzdržana podržali Denisa Zvizdića za prvog zamjenika predsjedavajuće.

 

 

Zastupnik SDP-a Nermin Nikšić dobio je 17 glasova za, 16 parlamentaraca je bilo protiv njegov izbora, dok je devet bilo suzdržanih.

Izbor prvog zamjenika predsjedavajućeg obilježila je rasprava zastupnika SBB-a Damira Arnauta i zastupnice SDA Alme Čolo u vezi s kršenjem Poslovnika o radu predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Čolo je tvrdila da za Nikšića ne treba glasati u drugom krugu s obzirom na to da je Zvizdić dobio opštu većinu, ali i jednu trećinu glasova iz oba entiteta.

 

 

Zbog nejasnoća vezanih za to treba li se glasati u drugom krugu za Nikšića data je pauza od 15 minuta nakon koje su poslanici glasali i o izboru Nebojše Radmanovića za drugog zamjenika predsjedavajućeg.

Radmanović je sa 24 glasa za, 13 protiv i tri uzdržana izabran za drugog zamjenika predsjedavajućeg PD PS BiH.

rtrs

Check Also

ACF31AD8-45AD-4F05-BF6D-5748EB16F708

NE NAZIRE SE LIDER POSLIJE DODIKA Ima li najmoćniji političar u Srpskoj nasljednika

Milorad Dodik, najmoćniji čovjek u Republici Srpskoj, na političkoj sceni trenutno nema nasljednika koji bi …

Powered by Master Media (TM)