Aktuelnosti RSZdravlje

BILEĆANIN NAJMLAĐI LEKAR U RS: Sava Milojević sa 24 godine jedan od 12 najboljih svršenih studenata medicine

289792_ponos-hercegovine-sava-milojevic-foto-ustupljena-fotografij-a_f

 

TRUD i rad se uvek isplate, a dokaz za to je i mladi Bilećanin Sava Milojević koji je sa 24 godine postao najmlađi je doktor medicine u Republici Srpskoj i jedan od 12 najboljih studenata medicine.

 

[ads1]

 

 

Sava je rođen u Trebinju, 5. novembra 1997. godine, osnovnu školu i gimnaziju je završio u Bileći, a diplomu Medicinskog fakluteta je stekao u Foči u julu 2022. godine. Ovaj mladi doktor je i dugogodišnji član crkvenog hora u Bileći, višegodišnji član KUD-a “Zora Hercegovine”, a za vreme studija bio je i član SPCPD “Pobratimstvo Foča”.

Sava je srećan što je dobio zvanje lekara i što je studije završio na vreme.

– Radostan sam i što sam imao priliku da budem među najmlađima u Srpskoj, ali sve svoje kolege koji su završili posle podjedanko poštujem, smatrajući da svako treba da ima svoje mesto i poziciju u ovoj profesiji – kazao je mladi doktor.

Prilikom studiranja, Sava je dobijao stipendiju Ministarstva RS, potom Fondacije “Dr Milan Jelić”, Fondacija “Dr Valentina Vrtikapa”, “SPKD Prosveta” Mostar, a nakon završenog fakulteta zaposlio se u sunčanoj, rodnoj Hercegovini.

– Počeo sam da radim u Opštoj bolnici u Trebinju, i svakako planiram da ostanem u sunčanoj, svetosavskoj, svetovasilijevskoj, Dučićevoj, Šantićevoj Hercegovini. Trenutno sam odeljenski lekar na Internom odeljenju i stručni je saradnik u medicinskoj školi u Trebinju – ispričao je Milojević.

Sava se, kako kaže, najviše vidi u domenu kardiologije, to je njegova primarna želja, za koju je mislio da je neostvariva.

– Međutim, hvala Bogu što se realizovalo, veliku zahvalnost dugujem direktoru naše ustanove, koji mi je ispunio želju, a za poziv lekara vezuju me ljubav, strpljenje i poštovanje prema čoveku, jer svaki mogući razlog da volite medicinu je suvišan, osim jednog, a to je da volite čoveka, uz jedinu nagradu da me ne zaboravi u svojim molitvama – ispričao je Sava.

 

[ads2]

 

Pričajući o tome kako provodi slobodno vreme, Sava je kazao da voli da šeta, vozi bicikl, sluša muziku, uživa na kafi pod sunčanim svodom, a naročito uživa u pripremi za nedeljno pojanje.

Na pitanje da li bi nešto u svom životu promenio, Sava je rekao: – Da se opet rodim, sve bih uradio isto!

POSVEĆENOST I ZNANJE

NJEGOV recept za put do zvezda su dobra organizacija, prijatelji i porodica, a osobine koje, po njegovom mišljenju, čini pravog doktora su smirenje, posvećenost, karakter, kultura, a iznad svega posvećenost, znanje, kao i maksimalna želja za edukacijom.

 

T.C. – novosti.rs