Srbija

Biković u novom blokbasteru zauzima aerodrom u Prištini (VIDEO)

135171
Na dvadesetu godišnjicu bombardovanja Srbije, u bioskope stiže film “Balkanska međa”. Riječ je o akcionoj drami koja je inspirisana stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999. godine, kada je bataljon ruskih padobranaca zauzeo aerodrom Slatina u Prištini.
[ads1]

Akcija od velike geopolitičke važnosti, koja je trajala 24 časa, motivisala je ruske scenariste da kroz splet ličnih drama glavnih junaka prenesu priču o istorijskoj prekretnici koju je međunarodna javnost ocijenila kao mogući početak novog velikog rata.

Iako bazično naslonjen na bolnu ratnu tematiku, ovaj filmski spektakl šalje snažnu miroljubivu poruku i poruku o prijateljstvu dva naroda.

 

 

 

Zahvaljujući producentskoj kući Arhangel studios, na čijem se čelu nalaze Miloš Biković i Miodrag Radonjić, ruski autorski tim predvođen rediteljem Andrejem Volginom snimao je većinu scena na autentičnim lokacijama u Srbiji, a glavne uloga tumače neki od najpoznatijih domaćih glumaca.

[ads2]

 

Osim Bikovića i Radonjića, u “Balkanskoj međi” gledaćemo i Milenu Radulović, Aleksandra Radojičića, Aleksandra Srećkovića Kuburu, Srđana Žiku Todorovića, ali i Emira Kusturicu kao specijalnog gosta. Sa ruske strane, glavne uloge tumače Goša Kucenko i Anton Pampušni.

Svečana beogradska premijera filma “Balkanske međe” zakazana je za 19. mart u Centru Sava, dok će se u bioskopima širom Srbije prikazivati poslije 21. marta.

RTS