Auto-moto

Avenger stiže na puteve 2023.

20220909073832_734903

 

Jeep je u četvrtak najavio sveobuhvatni plan za svoju sljedeću generaciju potpuno električnih 4xe vozila, u okviru održive transformacije kojom planira da postane vodeći brend električnih terenaca u svijetu.

 

[ads1]

 

Plan, koji je predstavljen na YouTube kanalu brenda, najavljuje četiri potpuno električna terenca u Sjevernoj Americi i Evropi do kraja 2025.

Kao dio tekućeg sveobuhvatnog plana, 50% modela brenda Jeep koji se prodaju u SAD će biti potpuno električni do 2030. godine, dok će u istom periodu 100% modela koji se prodaju u Evropi biti potpuno električni.

Plan u potpunosti podržava ciljeve neto nulte emisije ugljen-dioksida koje je postavio Stellantis u okviru svog dugoročnog strateškog plana “Dare Forward 2030”.

“Podstaknuti uspjehom našeg elektrifikovanog 4xe portfolija u Sjevernoj Americi i Evropi, pravimo i razvijamo najsposobnije i najodrživije Jeep terence do sada, na našem putu da postanemo vodeći brend terenaca nultih emisija na svijetu”, rekao je Kristijan Munije, glavni izvršni direktor brenda Jeep.

 

[ads2]

 

 

“Ova strategija orijentisana na budućnost će osigurati da milioni ljubitelja Jeep vozila nastave da imaju planetu koju mogu da istražuju, prigrle i zaštite. Elektrifikacija je odlična za naš brend, čineći ga još sposobnijim, uzbudljivijim, održivijim i zabavnijim”.

Brend Jeep je pokazao prve fotokragije dva električna terenca – potpuno novi Jeep Recon i potpuno novi Wagoneer, sa kodnim imenom Wagoneer S – koji će stići u Severnu Ameriku i druge regione širom svijeta, istovremeno potvrđujući da će potpuno novi, električni Jeep Avenger debitovati u Evropi početkom sljedeće godine, prenosi b92.

 

nezavisne.com