Aktuelnosti RSAktuelnosti VišegradSrbija

Akademik trgovao prostitutkama?!

643485_beautiful-1504982-960-720_f

Granična policija BiH je na prelazu Uvac kod Višegrada uhapsila profesora dr Mirsada Nukovića (47) iz Novog Pazara, akademika i člana Srpske kraljevske akademije inovacionih nauka (SKAIN), za kojim je bila raspisana poternica Tužilaštva BiH. Boris Grubešić, portparol Tužilaštva, potvrdio je hapšenje Nukovića zbog sumnje da se bavio krijumčarenjem ljudi, ali nije želeo da saopšti više detalja.

Prema nepotvrđenim informacijama, akademik iz Novog Pazara je, navodno, bio deo šire mreže krijumčara koji su iz Srbije i drugih delova Evrope, preko Sandžaka, u Bosnu ilegalno prebacivali žene, većinom zaražene polnim bolestima, koje su se u BiH bavile prostitucijom.

Hapšenje prof. Nukovića izazvalo je šok u Novom Pazaru i niko ne može da poveruje da se on bavio trgovinom ženama. Zna se da je 1999. diplomirao elektrotehniku na prištinskom univerzitetu i da je potom na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru stekao zvanje doktora računarskih nauka. Od decembra 2013. je član SKAIN, a u Novom Pazaru se uglavnom kretao u akademskim krugovima.

vesti-online.com