Zanimljivosti

Živopisan spoj vedrih boja i originalnog nameštaja u enterijeru

Živopisan spoj vedrih boja i originalnog nameštaja u enterijeru 665

 

Jedinstven, koloritan enterijer ispunjen mnoštvom upečatljivih detalja, neobičnih komada nameštaja i originalnom rasvetom dokaz je da godine ne definišu stanje duha. Jedan netipičan stariji bračni par odlučio je da svoj stan transformiše u razigran životni prostor koji odiše toplinom i pozitivnom energijom uz pomoć dizajnerskog studija Art Group.

 

Velika, otvorena dnevna prostorija delimično je podeljena na zone kako bi zadovoljila različite potrebe proširene porodice koju čini više generacija. Prostrana dnevna soba je definisana kao udoban i prijatan prostor u kojem se okuplja porodica.

 

 

Karneval vedrih boja i dezena uneo je život u neutralan prostor dnevne sobe. Svetlu paletu boja na zidovima i nameštaju obogatili su akcentovani detalji poput ukrasnih jastučića i umetničkih dela.

 

 

Kamin je inače jedan od najupečatljivijih elemenata enterijera, a u ovoj prostoriji naročito privlači pažnju zahvaljujući upečatljivom zeleno belom dezenu. Vertikalne police skladno dopunjuju prostor oko kamina.

 

 

Jedan od najatraktivnijih delova stana je nesvakidašnja kuhinja izrađena od bakarnih kuhinjskih elemenata. U reflektivnoj površini ormarića i uređaja od bakra ogleda se dnevna soba, koju od kuhinje deli praktično ostrvo sa barskim stolom.

 

 

Na mestu koje se kupa u prirodnoj svetlosti smeštena je trpezarija. Masivna ploča trpezarijskog stola počiva na isprepletanim drvenim nogarama u više boja. Razigranu kompoziciju dopunio je miks različitih trpezarijskih stolica.

 

 

Luster bajkovitog dizajna postavljen je iznad stola. Nizovi kugli od raznobojnog duvanog stakla vise s plafona poput ukrasnih ornamenata.

 

 

Pult i barske stolice dele udoban kutak za čitanje ili odmor od glavne dnevne sobe.

 

 

Pink fotelja sa odgovarajućim otomanima kreira interesantan spoj sa plavo narandžastim tepihom sa tribalnim motivima i dekorativnim kavezima.

 

[ads1]

 

Mnoštvo boja unose i raznovrsne keramičke vazne i dekorativni predmeti izloženi na talasastim drvenim policama.

 

 

Funkcionalna i udobna, treća dnevna soba odenuta je u nežne nijanse narandžaste i plave boje.

Izložen zid od cigle funkcioniše odlično kao neutralna, ali ne i monotona, pozadina za razigranu postavku predmeta na otvorenim policama.

 

 

U prostoru vlada energičan spoj tkanina iz Uzbekistana, slika ruskih umetnika i “blaga” pronađenih na buvljaku koja potiču iz Italije i Španije.

 

Kad padne mrak, do izražaja dolazi originalna LED rasveta, ugrađena u plafon i zid u različitim dužinama i širinama.

 

 

Isti sistem rasvete ponovljen je i u radnoj sobi. Dodatno osvetljenje pruža moderan set lustera.

 

 

U glavnoj spavaćoj sobi, LED trake smeštene su u udubljenja neobičnog belog zida.

 

 

Atraktivne otvorene police i zid od ogoljene cigle prisutni su i u ovoj prostoriji.

 

 

LED trake protežu se celom širinom plafona i spuštaju iza upečatljive slike koja stoji na reflektivnom konzolnom stolu. Kroz veliki prozor može se videti kupatilo koje je pripojeno glavnoj spavaćoj sobi.

 

 

Centralni element raskošnog kupatila je elegantna samostojeća kada sa slavinom od mesinga.

 

 

Zeleni ormarić skladno se uklapa u živopisnu paletu boja.

 

 

Još jedan efektan dizajnerski potez – kameni umivaonici postavljeni na drvenoj ploči, u potpunosti odgovara stilu kupatila koji asocira na prirodu.

 

 

Odvažan spoj magenta boje i plave dominira u drugoj spavaćoj sobi.

 

 

Atraktivnu novinu u ovoj prostoriji predstavlja i dekorativni zid od staklenih blokova postavljen na uzglavlju kreveta. Diskretno osvetljenje pružaju svetiljke u industrijskom stilu.

 

 

Cvetni dezen i kombinacija plave, zelene i žute boje oživeli su prostor manjeg kupatila.

 

 

Treća spavaća soba nosi paletu zemljanih tonova. I ovde je prisutan skladan miks umetničkih dela i diskretan spoj različitih dezena.

 

[ads2]

 

Rustični kovčezi služe kao interesantna zamena za klasične noćne stočiće.

 

 

Neizostavan deo prostorije predstavljaju atraktivne police, koje odvajaju deo za sedenje od ostatka sobe.

 

 

Razigrane šare krase pod trećeg kupatila. Drvo, kamen i mesing mogu se videti i u ovom prostoru.

 

kucastil.rs