Vrijeme

Zima još nije gotova – Kakav kraj februara nas očekuje

63a949e884378-vrijeme

 

Danas nas očekuje toplo, vjetrovito i oblačno vrijeme u prijepodnevnim časovima, dok se slaba kiša očekuje na jugu i zapadu i samo povremeno ponegdje na sjeveru.

Tokom poslijepodneva padavine jačaju i zahvataju većinu predela.

Lokalno su moguće obilnije padavine, te nepogode uz pljuskove sa grmljavinom.

 

[ads1]

 

 

Do večeri će doći će i do naglog pada temperature i kiša će preći u snijeg prvo u višim predjelima na zapadu uz formiranje snježnog pokrivača, a u noći snijeg će početi i u nižim predjelima na sjeveru i zapadu.

Vjetar umjeren do jak, u Hercegovini i na planinama ponegdje olujni južnih smjerova, poslijepodne u sjevernim predjelima sjeveroistočnih smjerova.

Maksimalna temperatura vazduha biće prepodne od devet do 17 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima od šest.  Popodne zahlađenje i minimalna temperatura vazduha večeras će biti od jedan do osam stepeni, u višim predjelima od -1 stepen Celzijusov.

U nedjelju, 26. februara, očekuje nas oblačno i hladnije, u većini predjela sa padavinama, kiša na krajnjem jugu, dok će u ostalim biti susnježice i snijega.

Minimalna temperatura vazduha od nula do pet stepeni, na jugu do 10°S, u višim predjelima od -3 stepena Celzijusovih. Maksimalna temperatura vazduha od nula do pet, na jugu do 12 stepeni, u višim predjelima do -1.

Početakom sljedeće sedmice, biće oblačno i hladnije u većini predjela sa padavinama, osim krajnjeg istoka. Kiša na krajnjem jugu, u nižim predjelima susnježice i snijeg uz slabljenje i prestanak.

Minimalna temperatura vazduha od nula do pet, na jugu do sedam, u višim predjelima od -6 stepeni. Maksimalna temperatura vazduha od nula do pet, na jugu do 12, u višim predjelima do -2 stepena Celzijusova.

 

[ads2]

 

 

U utorak, 28. februara, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuje nas oblačno i hladnije, poslijepodne kiša na krajnjem jugu, a uveče sa padavinama mjestimično susnježica i snijeg u istočnim i sjevernim predelima.

Minimalna temperatura vazduha od nula do pet, na jugu do sedam stepeni, u višim predjelima od -6 stepeni Celzijusovih. Maksimalna temperatura vazduha od nula do pet, na jugu oko 13, u višim predjelima do -2 stepena Celziusovih.

Izvor: ATV