Zanimljivosti

Volkswagen opremio Arteon novim dizel motorom

Volkswagen-Arteon-18-TDi

Volkswagen je u junu obogatio svoju gamu novim modelom Arteon, fastback modelom pozicioniranim iznad Passata. Volkswagen Arteon je ovog meseca stigao na srpsko tržište, a istovremeno je paleta motora obogaćena i novim dizel motorom od 150 KS.

Najvažniji zadatak dizajnera i kreatora Arteona bio je povezivanje avangardnog dizajna s visokom varijabilnošću. Rezultat je arhitektura unutrašnjosti s izuzetnom visinom i mnogo prostora za noge na svim sedištima koje je neočekivano prostrano za ovaj oblik karoserije. U najvažnije elemente dizajna harizmatičnog Arteona ubraja se novodizajnirani prednji deo automobila u kojem se LED glavna svetla i LED svetla za dnevnu vožnju stapaju s hromiranim poprečnim kopčama rešetke hladnjaka i poklopca motora. Markantna oblast u nivou ramena takođe definirše stil ovog modela.

[ads1]

Svoju premijeru u Arteonu slave i sistemi podrške za vozača najnovije generacije. Dodati su zanimljivi detalji opreme koji su do sada bili rezervisani samo za višu klasu automobila. Zahvaljujući ovoj jedinstvenoj kombinaciji Arteon predstavlja jednu od najatraktivnijih ponuda u svom segmentu.

Bezbednost Arteona je takođe na najvišem niovu, što je dokazao i na Euro NCAP crash testu gde je dobio najveću ocenu od pet zvezdica. Ova ocena ne predstavlja samo priznanje za zaštitu odraslih putnika i dece već i za serijske sisteme podrške novog Arteona, kao i za sisteme zaštite pešaka. Zahvaljujući između ostalog serijskoj funkciji kočenja u nuždi koja reaguje na pešake, ovaj sistem dobio je najveću ikada dodeljenu ocenu u višoj srednjoj klasi.

[ads2]

Pored toga, novi Arteon u okviru svoje serijske opreme raspolaže opsežnom bezbednosnom opremom. U nju se ubrajaju vazdušni jastuci za vozača i suvozača (s deaktivacijom suvozačevog vazdušnog jastuka i vazdušnim jastukom za kolena ispred vozača), sistem vazdušnih jastuka za glavu za putnike na prednjim sedištima i za putnike na zadnjim bočnim sedištima uključujući prednje bočne vazdušne jastuke. Osim toga u serijskoj opremi nalaze se bezbednosno optimizovani nasloni za glavu koji prilikom udarca pozadi smanjuju rizik od povrede vratnih pršljenova.

netauto.rs