Vrijeme

Veoma hladno vrijeme sa snijegom sve do petka

094188
Hladan arktički vazduh sa sjevera donio je ledene dane i u Republiku Srpsku i BiH. Sa snijegom i minusima, prema prognozama, borićemo se i narednih nekoliko dana. Od ponedjeljka, 5. marta, trebalo bi da bude suvo i sve toplije, sa temperaturom iznad 10 stepeni Celzijusovih.
Veoma hladno sa snijegom vrijeme će se zadržati do petka, a potom slijedi otopljavanje i kiša.

Sredinom sedmice temperatura bi se mogla spustiti i do minus 15, na planinama čak i do minus 20 stepeni.

Najveći snježni pokrivač je na sjeverozapadu Srpske, ali je snijeg padao i na jugu Srpske. Zbog snijega, ni danas nema nastave u Osnovnoj školi “Branko Ćopić” u Krupi na Uni.

[ads1]

 

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH i danas vrlo hladno vrijeme sa snijegom i temperaturom ispod nule tokom cijelog dana.

U većini krajeva padaće umjeren snijeg uz porast snježnog pokrivača od pet do 15 centimetara, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće umjeren, na planinama i jugu povremeno jak, sjeveroistočni vjetar, koji će dodatno pojačavati osjećaj hladnoće.

Najviša dnevna temperatura vazduha od minus sedam do minust tri, na jugu do tri, u višim predjelima od minus deset stepeni Celzijusovih.

[ads2]

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Han Pijesak minus 14, Kalinovik i Mrakovica minus 13, Sokolac minus 12, Mrkonjić Grad minus 11, Krupa na Uni, Novi Grad, Gacko minus 10, Mlječanica i Šipovo minus devet, Doboj, Prijedor, Banjaluka, Ribnik, Istočno Sarajevo, Srebrenica i Bijeljina minus osam, Rudo, Foča, Srbac, Zvornik minus sedam, Višegrad minus šest, Bileća minus pet i Trebinje minus dva stepena Celzijusova.

rtrs