Vrijeme

U četvrtak pretežno oblačno i nestabilno sa kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U popodnevnim časovima očekuje se postepeni prestanak padavina na sjeverozapadu, dok će u ostalim krajevima biti prolazne kiše i pljuskova sa grmljavinom, a lokalno su moguće i nepogode uz obilnije padavine i pojavu grada.

Na jugu će tokom većeg dijela dana uglavnom biti sunčano vrijeme uz promjenljivu oblačnost i povremenu prolaznu kišu ili pljusak sa grmljavinom.

Vjetar će biti slab do umjeren, promjenljivih smjerova, a prilikom prolaska padavinske zone pojačan, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Minimalna temperatura vazduha od 11 do 17, dok će maksimalna temperatura biti od 19 do 27 stepeni Celzijusovih.

Danas u BiH preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa povremenom kišom i pljuskovima.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Mrakovica i Bjelašnica deset, Bihać 13, Drinić 14, Banjaluka, Kneževo, Novi, Grad, Prijedor, Ribnik i Sanski Most 15, Srbac i Gradačac 16, Han Pijesak i Ivan Sedlo 17, Bijeljina, Čemerno, Drvar i Tuzla 18, Doboj, Mrkonjić Grad i Sokolac 19, Srebrenica i Sarajevo 20, Zvornik, Kalinovik i Bugojno 21, Livno 22, Gacko 23, Višegrad 24, Zenica 25, Rudo i Široki Brijeg 26, Bileća, Trebinje i Foča 27, Mostar 29, te Neum 31 stepen Celzijusov.

RTRS