Aktuelnosti RSUncategorized

Tegeltija imenovan za predsjedavajućeg Savjeta ministara

 

B155C0E5-7B3B-4040-985D-4E881C6927B1

 

Predsjedništvo BiH je na današnjoj vanrednoj sjednici u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

[ads1]

Odluka o imenovanju Tegeltije biće dostavljena u dalju proceduru Komisiji za pripremu izbora Savjeta ministara Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

U saopštenju iz Predsjedništva BiH navodi se da je donesena odluka da će u NATO sjedište u Briselu biti dostavljen dokument Program reformi BiH.

– Dokument će biti dostavljen dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara u Savjetu ministara – naglašava se u saopštenju.

Zoran Tegeltija, kandidat SNSD-a za ovu poziciju, rođen je u Mrkonjić Gradu 1961. godine. Doktor je ekonomskih nauka.

 

[ads2]

Bio je zaposlen, između ostalog, u Rafineriji nafte, Poreskoj upravi i Republičkoj upravi carina Republike Srpske. Na mjesto načelnika opštine Mrkonjić Grad izabran je 2004. godine i 2008. godine.

Za ministra finansija Republike Srpske izabran je 2010. godine u Vladi premijera Aleksandra Džombića. Mandat obnavlja 2013. godine, u Vladi koju je vodila Željka Cvijanović, sve do 2018. kada je ponovo osvojio mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Rtrs