Vrijeme

Sunčano uz temperaturu do 22 stepena

20170425072531_423360

Danas u većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Sredinom dana prolazno kratkotrajne kiše može biti na krajnjem sjeveru BiH.

Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje i lokalno u Krajini do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C.

U srijedu više oblačnosti na jugu i zapadnim područjima BiH. U većem dijelu prije podne pretežno sunčano, stim što će u drugoj polovini dana povećanje oblačnosti sa zapada usloviti umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Vjetar južnog smjera, uglavnom umjerene jačine. U zapadnim područjima je moguće i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu do 11°C, a na sjeverozapadu BiH i do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C.

U četvrtak u većem dijelu zemlje se očekuje kiša ili pljuskovi, osim u istočnim i sjeveroistočnim područjima BiH i na jugu i jugoistoku Hercegovine. Vjetar južnog smjera, uglavnom umjerene jačine.

U zapadnim područjima BiH je moguće jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C.

nezavisne.com