Vrijeme

SNEŽNA IDILA NA JAHORINI U BiH danas oblačno sa mestimičnom kišom, na planinama pada SNEG

109786

Pretežno oblačno vreme, mestimično sa kišom, uz dnevnu temperaturu do 15 stepeni Celzijusovih, preovladavaće danas u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH).

Jutros je pretežno oblačno i hladno sa kišom, a na višim planinama iznad 1.200 metarlja nadmorske visine pada sneg.

Kiša će mestimično padati tokom prepodneva na istoku, severu i jugu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U drugom delu dana doći će do postepenog smanjenja oblačnosti, pa se očekuju i sunčani intervali, a u Hercegovini razvedravanje.

[ads1]

Vetar će biti slab do umeren, severni i severozapadni, a u Hercegovini bura, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 7 na istoku do 15 na severu, na jugu Hercegovine do 18, a na planinama do 4 stepena Celzijusovih.

Temperatura u 8 časova

Kalinovik i Čemerno nula stepeni Celzijusovih, Foča, Rudo i Han Pijesak 2, Gacko, Mrakovica, Nevesinje, Sokolac, Sarajevo i Bihać 4, Višegrad 5, Bugojno 6, Mrkonjić Grad, Bileća, Srebrenica, Krupa na Uni i Livno 7, Ribnik, Novi Grad, Prijedor, Srbac, Šipovo, Banjaluka, Zvornik i Tuzla 8, Trebinje, Bijeljina i Doboj 9, Neum 11, a Mostar 13 stepeni Celzijusovih.

Snega jutros ima u Kalinoviku 5 centimetara, a na Čemernom 8 centimetara.

[ads2]

Na Jahorini palo 20 centimetara snega

U planinskim predelima Sarajevsko-romanijske regije od noćas pada sneg, ali su sve saobraćajnice prohodne, uključujući i onu ka Jahorini gde je snežni prekrivač debljine 20 centimetara, rekao je tehnički direktor “Romanija puteva” Dragan Buloščić.

On kaže da su noćas i jutros mašine “Romanija puteva” u više navrata čistile put od Trijangle do Jahorine. Buloščić je potvrdio da snega ima i na Romaniji, ali se ne zadržava na kolovozu.

Prvi sneg u ovoj sezoni na romanijskom platou pao je 20. septembra.

blic.rs