Uncategorized

Škoda objavila fotografije redizajnirane Fabie

Skoda Fabia

Skoda-Fabia-19-01

Škoda je objavila prve fotografije i tehničke detalje redizajnirane Fabie pre svetske premijere zakazane za Salon automobila u Ženevi.

Četiri godine nakon lansiranja treće generacije došlo je vreme za redizajn, koji, pored detalje eksterijera automobila uključuje nove sisteme pomoći i novi multimedijalni sistem i dve verzije karoserije – kompakt i karavan.

[ads2]

Jedna od najvažnijih novina na osveženoj Fabiji su redizajnirane prednje i zadnje svetlosne grupe koje koriste LED tehnologiju. Nova svetla su deo redizajniranog prednjeg dela, koji je prema zamisli dizajnera u Škodi “odiše svežom energijom i elegancijom.” Izmenjeni su i branici, a u ponudi su i nove boje i novi aluminijumski naplatci, koji sada mogu da budu prečnika do 18 inča.

U redizajniranoj unutrašnjosti sada su primenjeni novi materijali i boje, nova funkcionalna rešenja i praktična oprema. Tabla sa instrumentima takođe je redizajnirana, a dostupni su i novi dezeni i kombinacije presvlaka za sedišta i oplate enterijera, koje u unutrašnjosti nude luksuznu postavku.

Škoda je dodala nekoliko Simply Clever dodataka – putnici na zadnjoj klupi dobiće USB priključke za punjenje raznih vrsta uređaja od mobilnog telefona do tableta, a u prtljažniku može da se nađe i duplo dno koje se pretvara u policu, kao i LED osvetljenje.

Fabia za 2018. godinu dobija nove sisteme za pomoć i asistenciju vozaču. Automobil je opremljen elektronskim sistemom za praćenje drugih vozila koja su u mrtvom uglu i upozorenje vozača za njihovo prisustvo. Imaće takođe, sistem koji prati vozila iza automobil i upozorava vozača ukoliko postoji rizik od naletanja. Još jedna novina je Light Assist, automatsko isključivanje dugih svetala u slučaju nailaska vozila iz suprotnog pravca.

[ads1]

Škoda je u novoj Fabiji poboljšala multimedijalni sistem Swing, koji sada ima ekran od 6,5 inča. U verzijama sa ugrađenim sistemom za navigaciju, vozač će imati informacije o uslugama i uslovima u saobraćaju u realnom vremenu.

Osnovni motor u ponudi biće i dalje jednolitarski MPI sa 60 ili 75 KS, kao i jednolitarski TSI od 95 ili 110 konjskih snaga. Ovi motori opremljeni su filterima za štetne čestice. Tu su dva TDI turbo dizel motor, opremljeni turbo sistemom za direktno ubrizgavanje goriva koji razvijaju snagu od 95 KS i 110 KS. Uz snažnije verzije motora mogu da se naruče DSG menjači sa dvostrukom spojnicom.

Nakon premijere u Ženevi u martu, Škoda Fabia pojaviće se u prodajnim salonima u drugoj polovini ove godine.

netauto.rs