Zanimljivosti

Renault izložio najnovije modele

Renault-Koleos-MSA17-1

Na Renaultovom štandu putničkih vozila u Hali 1 izloženi su svi modeli Renaultove palete putničkih automobila: dobro poznati gradski automobili Twingo i Clio, mali crossover Captur i njegov veći brat Kadjar, veliki luksuzni crossover Espace i raskošna limuzina Talisman, kao i kompakt srednje klase Megane. Na štandu posedbno blistaju nedavno lansirani modeli Renault Scenic i Renault Megane Grand Coupe, koji su na naše tržište stigli u decembru 2016. godine. Posebna zvezda na štandu je Novi Koleos, koji jje posle salona automobila u Parizu i Ženevi premijerno prikazan i kod nas.

Renault Scenic
Prvom generacijom modela Scenic, Renault je 1996. stvorio klasu kompaktnih jedno-volumena. Danas, 20 godina kasnije, Renault je ponovo definisao pojam jednovolumena. Novi Scenic je savremen, upečatljiv jednovolumen koji će kupce privući ne samo užitkom koji pruža u vožnji, već i udobnošću koju donosi svim putnicima.
Jedinstvenim dizajnom koji se ističe proporcijama neuobičajenima za tu klasu, 20-inčnim naplatcima u svim verzijama modela kao i do sada neviđenom dvobojnom verzijom karoserije koja pleni poglede, novi Renault SCENIC ruši ustaljene norme dizajna monovolumena.
Veran nasljeđu, novi SCENIC ispunjava potrebe porodice. Modularnost na kojoj se zasnivao uspeh prethodnih generacija, oitišla je korak dalje kako bi svakodnevnu vožnju učinila još jednostavnijom, među ostalim i pomoću funkcije One Touch Folding za preklapanje zadnjih sedišta jednim pritiskom dugmeta.
Uz brojne sisteme za pomoć u vožnji, novi SCENIC je jedini kompaktni monovolumen opremljen sistemom za aktivno kočenje u nuždi AEBS sa prepoznavanjem pešaka u serijskoj opremi.

Novi Renault Megane GrandCoupe

Porodica modela Megana bogatija je za još jednog člana Megane GrandCoupe sa četvoro vrata. Ova verzija upotpunjuje Renaultovu ponudu automobila C-segmenta i jača Renaultov položaj na tržištima na kojima kupci u potrazi za udobnim i prostranim vozilom koje odražava njihov status biraju kompaktne limuzine.

Konstruisan na Renaultovoj platformi CMF C/D, novi Megane GrandCoupe osmišljen je, dizajniran i razvijen paralelno sa novim Meganom, čija prodaja je počela početkom 2016. To znači da je opremljen istim sistemima i tehnologijom kao i da ga pokreću isti motori kao i verziju sa petroro vrata, a pri tome se odlikuje rekordno prostranom unutrašnjošću u klasi i prtljažnikom zapremine 550 dm3.

Od konkurencije se razlikuje siluetom i proporcijama kupea, a njegove velikodušne dimenzije (4,63 m dužine, 1,81 m širine i rekordni medjuosovinski razmak u klasi od 2,71m) ističu njegov luksuzan karakter i pružaju više prostora za putnike. Hromirani detalji (prednja maska, bočne letvice, okviri prozora, ručice vrata i izduvne cevi) koji dolaze serijski u svim paketima opreme, ukazuju na kvalitet automobila i povećavaju utisak luksuza. Trag prednjih i zadnjih točkova od 1,57 m, najširi u klasi, i ponuda naplataka veličine do 18-inča daju mu snažan i upečatljiv izgled, a široka, profilisana ramena ističu njegov sportski duh.

Dinamičnim dizajnom i opremom preuzetom iz višeg segmenta novi Megane GrandCoupe predstavlja pravi iskorak u premium segment, što ga čini merilom segmenta kompaktnih limuzina.

Renault Megane

Novi Renault Megane krase dinamične, pažljivo oblikovane linije, a opremljen je jedinstvenim paketom tehnologija koje se obično nalaze u automobilima iz višeg segmenta. Njegove vozne osobine su među najboljima u klasi, dok će široka paleta motora ispuniti potrebe svih tipova vozača.

Novi Megane zahvaljujući sistemu R-LINK 2, kontrolnom centru automobila, i 22-cm vertikalno postavljenom dodirnom ekranu vozaču donosi osećaj povezanosti sa spoljašnjim svetom. Vozački doživljaj se može personalizovati uz pomoću tehnologije MULTI-SENSE, a brojna savremena, praktična vozačka pomagala – među ostalim i head-up ekran u boji – doprinose sigurnijoj vožnji.

Sistem 4CONTROL, kojim je opremljena verzija GT, do sada je neviđen u Meganeovom segmentu i u kombinaciji sa vešanjem koji je razvilo odeljenje Renault Sport spaja sportske, dinamične vozne osobine sa preciznim upravljanjem, što garantuje vrhunske vozačke užitke.

Vozne osobine, šasija i vešanje novog Meganea omogućavaju mu da se istakne u segmentu kompakta. Istovremeno vrhunski izbalansirana vozna svojstva prati paleta motora snage između 90 i 205 KS, koji će ispuniti svačije potrebe, a posebna je pažnja posvećena vertikalnom prigušivanju i akustičkoj udobnosti.

Renault Talisman

Renault Talisman predstavlja Renaultov simbol povratka u klasu luksuznih vozila.  Talisman donosi vrhunske vozačke užitke zahvaljujući tehnologiji MULTI-SENSE koja se prilagođava vozačevom trenutnom raspoloženju. Ovo je jedina limuzina segmenta D opremljena sistemom upravljanja na sva četri točka 4CONTROL sa elektronskim nadzorom rada amortizera koji garantuje izuzetna vozna svojstva spajajući upravljivost, performanse i udobnost.

Ova luksuzna limuzina nudi paletu benzinskih i dizel motora koji garantuju užitak u vožnji i efikasnost, kao i potrošnju goriva i emisije CO2 već od 3,6 l/100 km i 95 g/km.

Pored prefinjenog spoljašnjeg dizajna Renault Talisman se karakteriše i prostranom, udobnom unutrašnjošću i prtljažnikom zapremine 608 dm3 (VDA). Jedan od glavnih Talismanovih aduta su i raskošna prednja sedišta sa precizno obrađenim presvlakama i najvećom ponudom funkcija u segmentu (masiranje, grejanje, ventiliranje).

Renault Talisman poseduje brojne tehnologije osmišljene da ulepšaju vožnju vozaču i putnicima, a tu se pre svega misli na umreženi sistem R-LINK 2 sa 8,7-inčnim dodirnim ekranom, BOSE® Surround audiosistem, head-up ekran u boji, 7-inčnu digitalnu instrument tablu i sveobuhvatnu ponudu sistema za pomoć u vožnji, uključujući sistem za parkiranje slobodnih ruku.

Mnogobrojne inovacije Talismanu omogućavaju da privuče kupce jedinstvenim doživljajem vožnje i profinjenim  dizajnom.

Renault Espace

Novi i upečatljiv izgled crossovera, kvalitet izrade i iznova osmišljena modularna unutrašnjost su osnovne odlike novog Renaulta Espace, pri čemu on dodatno iznenadjuje vozača i putnike izuzetnim osećajem koji nudi za upravljačem i nenadmašnom udobnošću.

Ovaj užitak za sva čula omogućava sistem Renault MULTI-SENSE koji upravlja brojnim tehnologijama automobila. Postavke motora, menjača, šasija, udobnosti i unutrašnjeg ambijenta (osvetljenje, instrument tabla, masažna sedišta): sve ovo je pažljivo usklađeno kako bi odgovaralo raspoloženju vozača. Sa pet različitih načina rada ovog sistema stvara se osećaj da jedan Espace čini nekoliko vozila.

U središtu sistema Multi-Sense nalazi se šasija 4CONTROL (upravljanje na sva četri točka) koja je prvi put uparena sa elektronski upravljanim amortizerima kako bi se ostvarile živahne vozne osobine i siguran užitak. Osećaj sigurnosti je pojačan sveobuhvatnim paketom sistema za pomoć u vožnji.

Ispod poklopca motora, novi Espace se koristi Renaultovom stručnošću u proizvodnji motora – i iskustvom pionira turbopunjača i smanjenja zapremine u Formuli 1 – kako bi u svojoj ponudi imao motore smanjene zapremine koji snagu prenose putem šesto ili sedmobrzinskog menjača EDC sa dvostrukom spojkom. Smanjena potrošnja goriva za 20 % postignuta je  kombinacijom motora najnovije generacije i pažljivo osmišljenih aerodinamičkih svojstava novog Espacea: (Cd: 0,30) kao i  manje mase (smanjena za 250 kg) koji povećavaju osećaj užitka i efikasnosti našeg najnovijeg modela.

Za upravljačem novog Espacea užitak u vožnji poprima novu dimenziju.

Renault Kadjar
Kadjar, Renaultov prvi crossover segmenta C, iz gomile se izdvaja fluidnim, atletskim dizajnom. U unutrašnjosti sve je podređeno vozaču, a materijali vrhunskog kvaliteta doprinose vozačkom užitku.

SUV, karavan i limuzina u jednom, Kadjar ima sve odlike istinskog crossovera:
•    terenske sposobnosti zahvaljujući boljem prianjanju i izdašnom razmaku vozila od tla od 200 mm;
•    intuitivnu modularnost i prtljažnik među najvećima u klasi zapremnine 472 dm3 (527 l) prema normi VDA;
•    udobnost i bezbrižnu vožnju zahvaljujući brojnim sistemima za pomoć u vožnji.

Kadjar je opremljen tabletom R-Link 2 koji garantuje intuitivnu umreženost prilagođenu potrebama korisnika.

Kadjar je dostupan u verzijama sa pogonom na četiri točka ili sa prednjim pogonom, a neke verzije su opremljene i sistemom Extended Grip.

Sa dizel motorom snage 110 KS Kadjar je, izmedju ostalog, štedljiv i efikasan crossover koji ispušta samo 99 g CO2 / km. Uparen sa ručnim ili automatskim menjačem EDC sa dvostrukom spojkom, ovaj motor smešta Kadjar rame uz rame sa najboljima u klasi u pogledu emisija CO2.

Konstruisan na platformi koja se već dokazala u drugim modelima Alijanse Renault-Nissan, Kadjar je crossover kojem je robusnost zapisana u genima.
Renault CapturRenault Captur

 

Renault Captur

Captur je Renaultov gradski crossover. Njegove glatke linije naglašavaju osobene proporcije, a veliki naplatci, veliki razmak od tla, širok trag točka i jako nakošeno i napred pomaknuto vetrobransko staklo čine jedinstven spoj MPV-a, SUV-a i hatchbacka, zamišljenog i ostvarenog u Renaultu. Uz to, Renault Captur savršeno je prikladan za opsežan program personalizacije. Mnogobrojnim kombinacijama dvobojne karoserije, boja naplataka, svetlih i tamnih uređenja unutrašnjosti, presvlaka i grafičkih motiva, Captur će zadovoljiti širok spektar ukusa i želja.
Stvaralačka sloboda Renaultovih inženjera jasno je vidljiva u obeležjima i raskošno prostranoj unutrašnjosti, kakva se i očekuje od takve vrste automobila. Iako kompaktan (samo je neznatno duži od Clia), Renault Captur je naročito prostran. Klizna zadnja klupa daje idealnu ravnotežu prostora za putnike i njihov prtljag. Najveća zapremina prtljažnika iznosi 455 dm3 (do pokrivke prtljage). U kabini, Capturovu prilagođenost čoveku naglašavaju dve domišljate inovacije: veliki pretinac za rukavice u obliku ladice nazvan Easy Life, koji je vozaču lako dohvatljiv i prima jedanaest litara, kao i perive presvlake sedišta sa patentnim zatvaračem.

Pored toga, ugrađeni multimedijalni tablet-kompjuter omogućava pristup sasvim novom nivou povezivanja uz pomoć stalno rastuće ponude posebnih automobilskih aplikacija.

Povišen vozačev položaj je udoban i uliva sigurnost, baš poput pasivne bezbednosne opreme, prianjanja i kočnica. Za udobnu vožnju zaslužna je platforma B, koju deli sa novim Cliom.

Užitak u vožnji i štedljiva potrošnja goriva su zajednička obeležja cele Capturove linije turbomotora. Među dostupnim benzinskim motorima su Energy TCe 90 (tri cilindra i samo 898 cm3) i TCe 120 EDC (četiri cilindra, 1198 cm3), raspoloživ samo sa menjačem sa dvostrukom spojkom (EDC, Efficient Dual Clutch) sa kojim je vožnja izuzetno udobna. Kad je reč o dizel pogonu, Energy dCi 90 troši samo 3,6 litara/100 km i ispušta svega 95 g CO2/km, što su rekordno male vrednosti za Capturov segment vozila, a u ponudi je i jača verzija dCi 110 čija potrošnja iznosi 3,7 litara/100 km i ispušta 98 CO2/km.

Renault Clio
Uzevši sve generacije u obzir, sa približno dvanaest miliona prodatih primeraka od 1990. godine, Clio je najprodavaniji automobil kompanije Renault i lider je na tržištu. Danas Renault koristi sve svoje kvalitete i dobro poznatu svakodnevnu Cliovu svestranost pa predstavlja Clio koji naglasak stavlja na privlačnost i spoj emocija sa čvrstim temeljnim adutima.
Renault Clio reprezentuje novi vizualni identitet kompanije Renault sa naglaskom na jednostavnost, senzualnost i toplinu. Pored dvostruke ponude multimedijalnog sistema i integrisanog sistema Renault R-Link, Renault Clio serijski ima svu opremu za udobnost i sigurnost a poseduje i vrlo pristupačnu ponudu personalizacije. Svestranost Clija temelji se i na dodatno poboljšanom ležanju na putu i udobnosti pri vožnji, dok snaga dolazi iz motora koji prednjače u pogledu male potrošnje goriva i emisije CO2 – 3,2 l/100 km i 83 g/km: najbolje na tržištu dizel motora.
Clio ima prostranu kabinu i izuzetno veliki prtljažnik (300 dm3). Cilj je bio da se postigne najbolji nivo aktivne i pasivne sigurnosti pa se tako Clio okitio sa pet zvezdica na Euro NCAP-ovim ispitivanjima, i to prema najnovijem načinu ocenjivanja.
Inspirisan strašću svojih dizajnera, Clio, iako svrstan među male gradske automobile, i dalje ima sve karakteristike velikog vozila kako bi odgovorio na zahteve tržišta na racionalan, a opet emocionalan način.

Renault Twingo
Renault je hrabrim potezom stvaranja sasvim novog Twinga ponovno prizvao duh kojim se prvenac isticao iz gomile. Dvadeset godina nakon predstavljanja prvenca, Twingo treće generacije obnovljen je od temelja. Rezultat ovoga je zabavan i izuzetno upravljiv gradski automobil koji je zadržao razigranosti prvenca i koji se sada može personalizovati do najsitnije pojedinosti.

Kao poslednji u nizu malih, inovativnih Renaulta, Twingo je simbol Renaultove stručnosti u tom području. Renault Twingo krasi inovativna platforma sa motorom smeštenim pozadi koja gradskim automobilima donosi mnogobrojne prednosti, uključujući krug okretanja od samo 4,3 metra zbog čega se automobil može okrenuti gotovo u mestu i povišen vozačev položaj koji garantuje preglednost na nivou najboljih automobila u klasi. Istovremeno, Twingo je 10 cm kraći od prethodnika, ali unutrašnjost je duža čak 23 cm.

Renault Twingo u ponudi ima dva trocilindarska motora (atmosferski i turbo) koji ostvaruju snažne performanse, a istovremeno su štedljivi. Šasija ovog modela garantuje precizno i sigurno upravljanje koje vožnju u urbanim područjima čini posebnim užitkom. Sa živahnim motorom Energy TCe 90 ugrađenim pozadi Twingo je u elementu i na dužim putovanjima otvorenim putem.

Pametan dizajn Twinga sa petim vratima i prilagodljivom modularnošću, omogućen sasvim ravnom podnicom automobila, omogućava mu da u potpunoj udobnosti preveze četvoro putnika. To je jedini mali gradski automobil u koji, zahvaljujući rekordnoj dužini utovarnog prostora od 2,31 metra, po dužini stanu polica za knjige, kontrabas ili košarkaš.

Renault Twingo jedini je gradski automobil koji na izbor nudi dva multimedijalna sistema: pametno rešenje koje obuhvata besplatan navigacioni sistem zasnovan na sistemu R&GO povezan sa pametnim telefonom ili ugrađeni tablet R-Link Evolution® najnovije generacije sa dugim popisom aplikacija razvijenih za vozače.

Renault Twingo je razvijen u saradnji sa Daimlerom i prilikom razvoja je posebna pažnja bila posvećena kvalitetu i sigurnosti kako bi se ispunili standardi Renaulta i Daimlera u pogledu kvaliteta.

 

Renault Scenic

netauto.rs