Vrijeme

Promjenljivo oblačno, krajem dana kiša

oblacno-sa-padavinama

 

Za područja Višegrada, Banjaluke, Sarajeva i Mostara danas je upaljen žuti alarm zbog moguće grmljavine, objavljeno je na sajtu Meteoalarma.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno, a krajem dana očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina.

Tokom prije podneva biće promjenljivo do pretežno oblačno, a mjestimično je moguća slaba kiša, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema večeri se očekuje jače naoblačenje sa zapada uz kišu i pljuskove, koji će obilniji biti na sjeveru i sjeverozapadu. Tokom predstojeće noći padavine će zahvatiti i centralne i južne krajeve, a ponegdje će biti i grmljavine.

 

[ads1]

 

Najviša dnevna temperatura vazduha od 19 do 26 stepeni Celzijusovih.

Vjetar slab u Hercegovini i zapadnim krajevima jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverozapadni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Gradiška i Han Pijesak devet, Novi Grad 10, Banjaluka, Prijedor i Tuzla 11, Mrkonjić Grad, Bihać, Doboj, Sokolac i Kalinovik 12, Ribnik i Bijeljina 13, Gacko, Mrakovica, Sarajevo i Zenica 14, Višegrad, Rudo i Bileća 15, Foča 16, Trebinje 17, Mostar 19, te Neum 20 stepeni Celzijusovih.

Najobilnije padavine u protekla 24 časa bile su u Foči gdje je registrovano 20,2 litra po metru kvadratnom, odnosno Kalinoviku 17.

 

RTRS

[ads2]