Vrijeme

Potreban dodatni oprez zbog vrućina

166327

 

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se na većini puteva odvija bez posebnih ograničenja, osim na pravcima gdje se izvode sanacioni radovi, a zbog visoke dnevne temperature vazduha preporučuju se putovanja u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim časovima, saopšteno je iz Republičkog auto-moto saveza.
[ads1]

 

Zbog deminiranja na snazi su polučasovne obustave saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, na lokalitetu mjesta Poloj i Liješće, od 8.00 do 14.00 časova na pravcu Šamac jedan-Grebnice, na lokalitetu Grebnice-Tišina, te na regionalnom putu Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa od 8.00 do 15.00 časova.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, na regionalnom putu entitetska granica Ćesim-Pridvorci, te regionalnom pravcu Teslić dva-Teslić tri entitetska granica Podjezera.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka /uključujući most/ do tunela Putnikovo brdo dva, kao i na dijelu pravca Čelinac-Kotor Varoš i na regionalnom putu Čelinac-Ukrina.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu Rudanka-Doboj zbog radova na spoju sa prilaznim putem prema petlji Rudanka na auto-putu, te na dionici regionalnih puteva Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, i na pravcu Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na regionalčnom pravcu Јezero-Šipovo, te Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/.

Јednom kolovoznom trakom naizmjenično saobraćaj se odvija na magistralnom putu Bijeljina-Šepak, te zbog aktiviranog klizišta na pravcu Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, na regionalnim putevima Bistrica-Podgrab i Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zbog opasnosti od pojave klizišta zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretnjake između preduzeća Ruding, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Zabrana se ne odnosi na vozila Rudnika i termoelektrane Ugljevik.

Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja.

 

[ads2]

 

 

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcima entitetska granica Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod, te Doboj-auto-put-Banjaluka-Prijedor entitestksa granica Koprivna.

U Federaciji BiH na snazi je obustava saobraćaja svaki dan, osim nedjelje i praznika, na dionici Buna-Počitelj, u mjestu Ševaš Njive, od 9.00 do 12.15 časova, od 13.15 do 15.00 časova i od 17.00 do 19.00 časova, a za to vrijem
vozila će se preusmjervati na alternativne pravce.

Na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Aktuelni su radovi i na pravcima Konjic-Јablanica /tunel Crnaja/, Donji VakuF-Travnik /Komar/, Žepče-Zenica /Golubinja/, Ripač-Dubovsko i Šamac-Orašje /dionica Grebnice-Bazik/.

Na graničnim prelazima Gradiška, Gradina i Kostajnica pojačan je intenzitet saobraćaja na izlazu iz BiH prema Hrvatskoj, a na ostalim prelazima zadržavanja su oko 30 minuta.

RTRS

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i  pridružite se u našoj  Viber zajednicu.