Zanimljivosti

Novi dizel motor dCi 165 za Megana

renault-dci_165-03
Renault je svoje aktuelne modele Mégane GT i Mégane GT Grandtour opremio novim dizel motorom dCi 165. Reč je o tehnološki naprednom dizel motoru sa dva turbopunjača iz generacije Energy, čija se snaga i obrtni moment prenose isključivo preko automatskog šestostepenog menjača EDC sa dvostrukim kvačilom.

Sportska platforma 4Control je kalibrisana da sto puta u sekundi izračuna i podesi ugao zadnjeg para upravljivih točkova kako bi se obezbedila stabilnost na brzim i krivudavim putevima, odnosno da pomogne u manevrisanju pri malim brzinama.
Aktuelni dizel dCi 160, koji pogoni modele Espace i Talisman, blago su modifikovali stručnjaci iz odeljenja Renault Sport. Snaga je povećana za pet konjskih snaga, dok je obrtni moment od 380 Nm pri 1.750 obrtaja u minuti zadržan na nivou izvorne verzije.

Prednost sportski orijentisanog Renault Mégana GT je svestranost u svakodnevnom korišćenju, s obzirom da je udobnost poboljšana zahvaljujući specifično pripremljenim amortizerima i oprugama, koje su stručno podesili inženjeri odeljenja Renault Sport.

Istovremeno, Mégane GT i Mégane GT Grandtour za koje je isključivo rezervisan novi agregat dCi 165, zadovoljavaju i potrebe za ekononomičnošću, budući da po kombinovanom NEDC ciklusu troše svega 4,6, odnosno 4,7 litara na 100 pređenih kilometara.

net auto