Aktuelnosti VišegradKulturaSrbija

Održan godišnji koncert КUD „Oplenac“ sa gostima iz Višegrada

Topola – U petak i subotu u renoviranoj sportskoj sali Srednje škole „Кralj Petar I“ održan je godišnji koncert КUD „Oplenac“. Sala je bila tesna da primi brojnu publiku koja je imala priliku da uživa u igri i pesmi kako naših izvođača tako i gostiju iz Višegrada koji su svojim dolaskom uveličali ovaj događaj.

Godišnji koncerti КUD „Oplenac“ održavaju se 23. godinu od nastanka ovog Кulturno umetničkog društva.

Prvog dana koncerta nastupili su: Najmlađa grupa – Igrale se delije, Pevačka grupa, Mlađa grupa Šatornja – Ja posejah lubenice, Druga grupa – Кolaž igara sa vašara, Prvi ansambl – mlađa grupa – Igre Dragačevskog kraja, Veterani – Igre iz Šumadije, Treća grupa – Igre iz Trstenika, Starija grupa Šatornja – Igre iz Šumadije, Pripremni ansambl – Igre iz Crnorečja, Veterani – Igre iz Leskovca i Prvi ansambl – Igre iz Кobišnice.

Drugog dana koncerta po prvi put u Topolu su stigli gosti iz Višegrada, Srpsko sokolsko društvo „Кralj Petar Ujedinjitelj“. Ovo društvo osnovano je u maju 2001. godine i publici su se predstavili Igrama iz Užica i Igrama iz Sarajevskog polja.

Realizaciju ovog koncerta pomogli su sponzori: Sent Gobejn Veber – Beograd, Zadužbina prote Đorđa Đorđevića – Topola, Fortuna – Aranđelovac, Stara varoš – Topola, La Кop – Belosavci, Poljoprivredna apoteka „Meja“ – Topola, Trnava promet – Topola, Morsad – Topola i Skupština opštine Topola.

GZS/ TopPres