Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / OBAVJEŠTENJE VJERNICIMA PAROHIJA VIŠEGRADSКIH

OBAVJEŠTENJE VJERNICIMA PAROHIJA VIŠEGRADSКIH

crkva-andricgrad
OBAVJEŠTENJE VJERNICIMA PAROHIJA VIŠEGRADSКIH

Draga braćo i sestre,

Shodno mjerama vlade Republike Srpske i kriznog štaba opštine Višegrad obavještavamo vas o mjerama zaštite i načinu obavljanja vjerskih obreda u toku trajanja propisanih mjera do 13.aprila 2020.godine.

 

Bogosluženja u parohijskim hramovima u Višegradu služiće se redovno kao i do sada. Vjernici koji dolaze na bogosluženja moraju preduzeti mjere zaštite (obavezne maske i rukavice), kao i poštovati razmak između pojedinaca u hramu od najmanje 1 metar. U hramovima će biti redovno primjenjivana mjera dezinfekcije. Pozivaju se stariji vjernici od 65 godina da poštuju mjere o samoizolaciji i da će po pozivu parohijski sveštenici dolaziti da ih pričeste u njihovim domovima. Pozivamo zdravstveno rizične grupe vjernika (hronične bolesnike, one koje imaju bilo kakve tegobe,temperaturu i sl.) da izbjegavaju dolaske u hramove. Sahrane i parastosi obavljaće se samo uz prisustvo uže porodice. Preporučuje se domaćinima koji slave krsnu slavu Svetog pravednog Lazara da ove godine slavsku trpezu pripreme za uski krug porodice. Prekade za slavu i lomljenje slavskih kolača sveštenici će obavljati kao i do sada uz mjere zaštite. Za vrijeme prekađivanja u hram će moći ući ograničen broj vjernika, takođe sa obaveznim mjerama zaštite (maska i rukavice)kao što propis kriznog štaba i nalaže.

 

Ove mjere opštinskog kriznog štaba su propisane do 13.aprila 2020.g. O mjerama posle ovog perioda blagovremeno ćemo vas obavjestiti. Nadamo se da će propisane mjere dati pozitivne rezultate i da ćemo praznik Vaskrsenja Gospodnjeg dočekati bez mjera zaštite ili bar sa minimalnim ograničenjima, a to bi značilo da je pošast pobjeđena. Sa vjerom i nadom u pomoć Božiju i da naše molitve budu uslišene želimo vam svako dobro od Gospoda.

30.mart 2020.g.

UPRAVE PAROHIJA

Check Also

8170E0B0-160C-479B-9844-D48550D6FE57

U selu Veletovo kod Višegrada osveštano zemljište za novi hram sv. ahriđ. Stefana

MITROPOLIT HRIZOSTOM OSVEŠTAO ZEMLJIŠTE ZA NOVI HRAM Danas u subotu, 23. maja 2020. godine na …

Powered by Master Media (TM)