Vrijeme

Narednih dana u BiH sunčano i VEOMA TOPLO, a evo kada nas očekuje velika promena

9VBktkqTURBXy83N2ZhOWRmNDgxNzVhMGUxZjFiMjNjOWJlYTVjYzhjMC5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Sunčano i natprosečno toplo vreme preovladava u BiH već nekoliko dana. Sudeći prema najavama meteorologa slične vremenske prilike zadržaće se i narednih dana.

Naime, kako je saopšteno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda prostrana anticiklona iznad Bosne i Hecegovine uslovljava stabilno i sunčano vreme.

Kako je saopštno, veća promena vremena u BiH se očekuje u nedelju kada će temperature vazduha biti znatno niže, a očekuju se i padavine.

[ads1]

Sunčano, uz malu oblačnost, preovladavaće u BiH do kraja ove sedmice. U jutarnjim satima u Bosni je moguća magla, koja će biti izraženija u kotlinama i duž rečnih tokova. Jutarnje temperature kretaće se između 3 stepena i 9 stepeni u Bosni, a u Hercegovini do 14 stepeni.

[ads2]

Maksimalne temperature vazduha kretaće se između 19 i 26 stepeni. Drugog dana vikenda jedna fronta sa severozapada preći će preko Bih i doneti padavine, ali i niže temperature vazduha. Maksimalne očekivane temperature kretaće se do 16 stepeni.

U utorak prema sinoptičkim kartama doći će do stabilizacije vremenskih prilika. Stabilno vreme zadržaće se do kraja sledeće radne sedmice. Od subote 28.10. pa do kraja naredne sedmice očekuje se nestabilno vreme, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

blic.rs