Zanimljivosti

Nagrađeni Megane i Kadjar

renault-zlatni_volan-2016

Renault Megane osvojio je nagradu Zlatni volan (Goldene Lenkrad) za 2016. godinu u kategoriji malih i kompaktnih automobila. O nagradama Zlatni volan odlučuje 21 časopis iz medijske grupe Axel Springer Verlag, čiji su najpoznatiji članovi Auto Express u Velikoj Britaniji, Auto Plus u Francuskoj i Auto Bild u Nemačkoj.

Renault Megane dobio je i nagradu za „Najbolji porodični automobil”, dok je Renault Kadjar proglašen za „Najbolji crossover”.

„Izuzetno smo zadovoljni što je novi Megane osvojio nagradu Zlatni volan,” izjavio je Stefan Müller, direktor poslovanja društva Renault S.A.S. na dodeli nagrada u Berlinu, u Nemačkoj. „Renaultova trenutna ponuda najmlađa je u Evropi, a novi Megane osnov je naše proizvodne ofanzive. Naši modeli pokazali su se izuzetno popularni zahvaljujući ne samo elegantnom i emotivnom dizajnu, nego i brojnim inovacijama koje nude. Nagrada Zlatni volan vrlo je poželjno međunarodno priznanje koje na izvrstan način promoviše naš rad i dokazuje da je novi Megane hit na tržištima.”

O dodeli nagrade Zlatni volan odlučuju čitaoci 21 evropskog automobilskog časopisa zajedno sa žirijem stručnjaka iz auto industrije koji imaju priliku da testiraju automobile kako bi lakše dodelili ocenu. Megane četvrte generacije posebno je pohvaljen zbog dinamičkog dizajna i jedinstvenog spoja tehnologija koje se uglavnom nalaze u višim segmentima.

Nagrada Zlatni volan dodeljuju se od 1976. godine, a Renault se sa svojih 11 trofeja ističe kao jedan od najuspešnijih dobitnika. Među Renaultove modele koji su poslednjih godina nagrađeni Zlatnim volanom spadaju Scenic (2009.) i Clio četvrte generacije (2012.).

Istovremeno je Renault Megane osvojio i nagradu za „Najbolji porodični automobil” u takmičenju za škotski automobil godine, dok je  nagradu za „Najbolji crossover” osvojio Renault Kadjar koji je posebne pohvale dobio za svoj prefinjeni dizajn, udobnost i prostranost unutrašnjosti.

„Zahvaljujući velikom broju upečatljivih novih modela, Renault je ponovo veoma prisutan u Škotskoj,” izjavio je Stephen Park, predsednik škotskog udruženja automobilističkih novinara. „U segmentu crossovera konkurencija je bila vrlo jaka, ali Renault Kadjar snažan je u brojnim područjima. Vizuelno je poseban, dobro opremljen na svim nivoima i savršenih dimenzija kako bi mogao da se suoči sa svim onim što se obično očekuje od automobila u toj kategoriji.”

netauto.rs